Veri ihlalleri yaşandığı zaman bildiri yapacak

Son günlerde çok sık bir şekilde  gündeme gelmeye başlayan kişisel verilerin güvenliğiyle alakalı konu, internet üzerine en az 1 defa erişim sağlamış herkesi yakından ilgilendirmekte.

Veri ihlalleri yaşandığı zaman bildiri yapacak


Son günlerde çok sık bir şekilde  gündeme gelmeye başlayan kişisel verilerin güvenliğiyle alakalı konu, internet üzerine en az 1 defa erişim sağlamış herkesi yakından ilgilendirmekte. Farklı internet sayfaları, bizlerden hiç bir şekilde izin bile almadan verilerimizi toplamaktalar. Kişisel verilerimizi toplamakta olan en büyük internet sayfaları da ne kadar kötü ki her dakika içinde yer aldığımız sosyal medya siteleri.

Buna benzer veri toplayıcı siteler üzerinde saldırılar gerçekleştirildiği zaman, verilerimizin çalınmasıyla birlikte yetkisiz şahısların eline geçmesi olanaklı. Buna benzer durumlar içerisinde de Firefox tarayıcısı, kara borsa üzerinde satılmakta olan bu verileri para ödemesi yaparak bizlerin iyiliği için satın almakta. Satın almış olduğu verileri de kullanıcıların faydasına odaklı bir maksatla kullanmaya başlıyor.

Firefox platformu tarafından üretimi yapılan ve Firefox Monitor ismi verilmiş olan yeni platformla beraber herhangi bir tane verinizin hangi internet sayfaları üstünden çalınmakta olduğunu açık bir şekilde görebilmektesiniz. Bunun sayesinde verilerinizin çalınmış olduğu internet sayfasına gidip e-mail hesabıyla birlikte şifre değişikliğini gerçekleştirebilmektesiniz. 

Bir defa kayıt olduğunuz zaman verilerinizin çalınmakta olduğunu keşfetmesi halinde hızlıca e-mail yollayan ve bunun kapsamında erken bir şekilde haber verme gibi bir özelliği bulunan Firefox Monitor isimli platform, verilerimiz başka kişilerin eline geçmeden (verilerimizi çok daha sağlama alabilmemize imkan tanıyıp) bizleri  çok daha büyük bir dertten kurtarmış oluyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.