WhatsApp'tan hata bulan gence para ödülü

Hindistan’da yer alan Manipur kenti içerisinde yaşamını sürdüren Zonel Sougaijam, WhatsApp üstünde yer alan kritik bir hatayı tespit etmiş olmasından sonra 5.000 dolar tutarında bir para ödülü almış olduğu ve  de ‘'Facebook Hall of Fame 2019’' listesi için ismini yazdırmış oldu.

WhatsApp'tan hata bulan gence para ödülü


Hindistan’da yer alan Manipur kenti içerisinde yaşamını sürdüren Zonel Sougaijam, WhatsApp üstünde yer alan kritik bir hatayı tespit etmiş olmasından sonra 5.000 dolar tutarında bir para ödülü almış olduğu ve  de ‘'Facebook Hall of Fame 2019’' listesi için ismini yazdırmış oldu. Sougaijam’ın adı şu an içerisinde 94 kişinin yer aldığı listeye bakıldığında 16. sırada bulunuyor.

Hata olduğunu fark ettikten hemen sonra özel bir açıklama gerçekleştiren Sougaijam ise ''WhatsApp üzerindeki bir arama esnasında hatadan dolayı aramış olan kişi, karşıda yer alan kişinin izni bulunmadan bu aramayı görüntülü konuşmaya çevirebilmekteydi. Aramış olan kişi bunun sayesinde öteki kişinin tam olarak ne yaptığını görebilmekteydi ve bu ise aranmış olan kişinin gizliliğini ihlal etmiş oluyordu'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Sougaijam ayrıca, Facebook Güvenlik ekibinin daha sonraki gün bu problemi onaylamış olduğunu ve 15 ila 20 gün içinde bu problemi ortadan kaldırmış olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Kendisine gelmiş olan e-mail üzerinde Facebook platformunun ona 5.000 dolar tutarında bir ödül vermek ve ismini Facebook Hall of Fame listesi üzerine ilave etmeyi istediğini ifade eden Sougaijam, bu ay içerisindeki listede isminin yer aldığını da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.