WhatsApp uygulaması için çok önemli bir özellik

Facebook'ta yer alan WhatsApp ekibi, sahte durumdaki haberleri engelleme konusunda yardımcı olabilecek özellikler geliştirmeyi sürdürüyor.

WhatsApp uygulaması için çok önemli bir özellik


Facebook'ta yer alan WhatsApp ekibi, sahte durumdaki haberleri engelleme konusunda yardımcı olabilecek özellikler geliştirmeyi sürdürüyor. WABetaInfo platformu, WhatsApp isimli uygulamanın yeni bir tane beta sürümünün bir sohbet üzerinde yer alan görüntüyü aramayı içermekte olduğunu ve böylelikle de görüntünün gerçekte nerden gelmiş olduğunu bulmaya çalışabilecek olduğumuzu bildirmekte.

Uygulama içindeki tarayıcı kendi kendine büyük bir olasılıkla sahte durumdaki haberlerle mücadele edebilmek amacıyla çok bir şey yapamaz fakat en azından bir zamandır eksik durumda bulunan yararlı bir özellik şeklinde karşımıza çıkmakta. WaBetaInfo platformu ise, WhatsApp uygulamasının uygulama içindeki tarayıcıyı kullandığı esnada ekran görüntüsü almaya ya da video kaydetmeye izin vermemekte olduğunu da açık bir şekilde belirtmekte.

Yeni  gelecek bu özellik, viral resimlerin platform üzerindeki metinlerinden yayılmış olduğu durumlarda, Google şirketinin görsel aramasını etkinleştirmiş oluyor. Kullanıcılar  ise bir resim seçtikten  hemen sonra WhatsApp uygulaması  bunu Google’a hızlı bir şekilde yüklüyor ve sonrasında o fotoğrafın internet üzerinde başka nerede görünmekte olduğunu da görebilmektesiniz.

WhatsApp uygulaması ise, uygulama üzerinde yanlış bilgilendirmelerin yayılmasını incelemekte olan araştırmacılara nakit ödüller sunabilmek ve yerel durumdaki yasa uygulayıcıların ve gerçek bilgileri kontrol etmekte olan kuruluşların aldatmacalarla mücadele edebilmelerinin yardımını aramakta dahil olmak üzre sahte durumdaki haberleri ele alabilmek amacıyla farklı adımlar atmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.