Wi-Fi şifresi Android Q ile birlikte çok basit paylaşılabilecek

Eğerki Android işletim sistemiyle çalışmakta olan bir telefonunuz varsa bağlı bulunduğunuz Wi-Fi ağına ait şifresini paylaşmanın hiç bir şekilde basit olmadığını bilmektesinizdir.

Wi-Fi şifresi Android Q ile birlikte çok basit paylaşılabilecek


Eğerki Android işletim sistemiyle çalışmakta olan bir telefonunuz varsa bağlı bulunduğunuz Wi-Fi ağına ait şifresini paylaşmanın hiç bir şekilde basit olmadığını bilmektesinizdir. Hatta  bu şifreyi ezbere bir şekilde bilmiyorsanız paylaşmanın hiçbir şekilde bir yolu bulunmuyor. Bununla beraber Google şirketi, Android Q işletim sistemiyle birlikte Wi-Fi ağını paylaşabilmeyi de fazlasıyla basitleştirmekte.

Google şirketi, geliştiricilere sunmuş olduğu Android Q 1. beta sürümü içeriisnde QR kodla birlikte Wi-Fi şifresi paylaşabilmeyi olanaklı kılmıştı. 23 tane değişik telefona özel olarak paylaşılan Android Q işletim sisteminin 3. beta sürümüyle beraber Wi-Fi şifresini sadece QR kod kullanarak değil, metin şeklinde de paylaşmak olanaklı oluyor. Tabii ki de bununla ilgili bir takım güvenlik önlemleri bulunuyor.

Wi-Fi ayarlarını açtığınız zaman kayıtlı durumdaki ağlardan birine dokunursanız bir tane paylaşma seçeneği karşınıza çıkmış olacak. Paylaş isimli seçeneğe dokunduğunuz zamansa cihaz sizden  bir güvenlik doğrulaması talep edecek. Bu karşınıza çıkan doğrulamayı yaptıktan ekran bir tane QR kod ile birlikte alt kısmında metin biçiminde bir Wi-Fi şifresi çıkmış olacak.

Wi-Fi ağına bağlanma konusunda isteği bulunan kişi QR kodunu tarayıp veyahut şifreyi metin şeklinde manuel bir şekilde Wi-Fi ağına katılabilir. Böylelikle şifresini ezbere bir şekilde bilmemekte olduğunuz Wi-Fi ağlarını da yakınlarınızla paylaşmak amacıyla her defasında modemin alt kısmında yer alan stok şifreye bakmanız da gerekmiyor olacak. Tabii ki de şifrenizi  herhangi bir kağıt üzerine not almadıysanız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.