Wi-Fi yakında yenilenmiş olacak

Mobil cihazlarımız üzerinde hızlı internete erişebilmek artık fazlasıyla basit. Yurt dışında hali hazır bir şekilde halka açık durumdaki bazı bölgelerde kullanıma açılmış olan 5G teknolojisi, kullanıcılar için 300 Mbps'e kadar ulaşan hızlarda internet deneyimi sunmakta.

Wi-Fi yakında yenilenmiş olacak


Mobil cihazlarımız üzerinde hızlı internete erişebilmek artık fazlasıyla basit. Yurt dışında hali hazır bir şekilde halka açık durumdaki bazı bölgelerde kullanıma açılmış olan 5G teknolojisi, kullanıcılar için 300 Mbps'e kadar ulaşan hızlarda internet deneyimi sunmakta. 1 ila 10 Gbps hızlara kadar imkan tanımakta bulunan bu teknolojinin yanı sıra Wi-Fi teknolojisi içerisinde de  çok büyük gelişmeler yaşanmakta.

2019 senesinin ilk günlerinde Himalaya'da gerçekleştirilen bir deney ile birlikte dağcıların internete erişebilmelerinin sağlanması hususunda çalışmalar yapıldı. Khumbu Buzulu, Nepal içerisinde yeralan ana kampa kurulmuş yüksek teknolojiye sahip Wi-Fi vericisiyle beraber dağcılar da artık internete çok daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilmekteler.

İçinde olduğumuz senenin son haftalarına doğru Wi-Fi 6  isimli teknolojisini duyurma konusunda hedefi bulunan Wi-Fi Alliance isimli organizasyon, yeni gelecek olan  teknolojinin; hızlarının %30 seviyesinde çok daha yüksek bir durumda olduğunu, güvenliğinin ise çok daha gelişmiş bir durumda ve birden çok cihaz bağlandığı zaman çok daha fazla  güç tasarrufu sağlamakta olduğunu belirtti.

WPA3 isimli şifreleme teknolojisine de destek sunmakta bulunan Wi-Fi 6, bu söz konusu yeni güvenlik protokolüyle beraber artık Wi-Fi  kullanan cihazlarımızın güvenliklerinden çok daha az bir şekilde endişe duymamızı vadetmekte. Bunun kapsamında iş yerleriyle birlikte devlet kurumları, 192 bitlik bir güvenliktende yararlanabiliyor olacaklar.

2020 senesinin ilk günlerinde artık marketlerde yer alan ürünlerde görebilecek olduğumuz Wi-Fi 6 desteğine sahip cihazları desteklemekte bulunan akıllı telefonların da 2019 senesinin sonbahar dönemi içerisinde tanıtabilecek olduğu söylenmekte. Samsung şirketinin Galaxy Note 10 modelinde olan akıllı telefonu üzerinde bu teknolojiyi destekleyecek olduğuna yönelik olarakta söylentiler bulunmakta. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.