Wikipedia kurucusundan ilginç bir davet

Wikipedia isimli sanal ansiklopedinin kurucusu olarak öne çıkan Dr. Larry Sanger, kullanıcıların kişisel  durumdaki verilerini kontrol etmekte bulunan sosyal medya sitelerini boykot edebilmek amacıyla herkesi 48 saatlik bir zaman kadar sosyal medya kullanmaması konusunda davet etmiş durumda.

Wikipedia kurucusundan ilginç bir davet


Wikipedia isimli sanal ansiklopedinin kurucusu olarak öne çıkan Dr. Larry Sanger, kullanıcıların kişisel  durumdaki verilerini kontrol etmekte bulunan sosyal medya sitelerini boykot edebilmek amacıyla herkesi 48 saatlik bir zaman kadar sosyal medya kullanmaması konusunda davet etmiş durumda. Dr. Sanger, bunun la beraber tam olarak ne kadar kişinin bu konuyla ilgili değişiklik istediğinin gösterilebilecek olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Tabii ki de bu şekilde bir teklifin hemen sonrasında boykotun tam olarak nasıl bir etkisinin bulunacağı konusunda soru soranlar da yok değil. Bu söz konusu sorulara cevap olarak 4 Temmuz tarihiyle 5 Temmuz tarihinin arasında yapılacak sosyal medya kullanım grevinin sonrasında devasa bir tepki oluşturulabilecek olduğu ifade edildi.

Dr. Sanger, 2 gün sürecek sosyal medya boykotuna yönelik olarak yazmış olduğu blog yazısı içerisinde şu ifadelere yer vermiş oldu; ''Fazlası ile büyük bir ses getirmiş olacağız. Birleşerek gücümüzü gösterip o çok büyük çıkarcı işletmelerden kendi verilerimiz ile birlikte kendi bilgilerimiz ve de  kullanıcı deneyimimiz üstünde yer alan kontrolümüzü de geri vermelerini talep edeceğiz.''

Dr. Sanger ayrıca söz konusu bu boykota ne kadar fazla sayıda kişi katılım gerçekleştirirse etkinin de aynı seviyede büyüyecek olduğunu ifade etti ve boykot sonrasında çok büyük durumdaki sosyal medya sitelerinin insanlara daha çok kontrol verecek olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.