Windows 7 kullanıcıları Google şirketi tarafından uyarıldı

Günümüzde yer alan en popüler yazılımlar ile birlikte işletim sistemleri, sonsuza kadar var olmak üzre programlanmamaktalar. Cihazlar ile birlikte donanımların gelişim göstermesiyle beraber, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yeni işletim sistemleri de geliştirilmekte

Windows 7 kullanıcıları Google şirketi tarafından uyarıldı


Günümüzde yer alan en popüler yazılımlar ile birlikte işletim sistemleri, sonsuza kadar var olmak üzre programlanmamaktalar. Cihazlar ile birlikte donanımların gelişim göstermesiyle beraber, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yeni işletim sistemleri de geliştirilmekte. Pek çok kısmı kullanıcısını üzmekte olsa bile Windows 7 işletim sistemi, artık ömrünü bitirmek üzere.

2019 senesinin ilk günleri içerisinde, 1 seneden sonra Windows 7 işletim sistemini desteğini sonlandıracak olduğu açıklamasını yapan Microsoft şirketi artık Windows 10 işletim sistemi ailesine odaklanmış bir halde. Şirket, eski işletim sistemlerinin kullanıcılarına da güvenlikleri amacıyla güncelleme önerisi sunmakta.

Güncellemeyle ilgili çağrılarına yeni bir tanesi de haklı bir sebepten dolayı Google cephesinden gelmiş oldu. Aslında her ne kadar desteğin sonlandırılacak olmasına daha 10 ay benzerinde bir zaman kalmış olsa bile Windows 7 işletim sisteminin komple terkedilmesi amacıyla çok daha uzun zaman dilimi gerekli. Desteği sonlandırılmış olan bir işletim sistemi, beklenmemekte olan ve daha öncesinde keşfedilememiş güvenlik açıkları ile kullanıcıyla baş başa bırakmış oluyor. 

Yazılım dünyası içerisinde Zero-Day şeklinde tabir edilmekte olan bu güvenlik açıkları, kişisel bilgilerin güvenliklerinden de tehlikeli şeylere sebep olabilir. İşletim sisteminin üzerinde yer alan çekirdek dosyaları saldırganlar tarafından kolay bir şekilde değiştirilebilir, böyle bir durumda kullanıcı hiç bir şekilde ispat edemeyecek olduğu saldırılara da maruz kalacak olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.