Winrar üzerindeki bug tam 14 senedir keşfedilmemiş

1995 senesinden bu yana kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdüren WinRAR üzerinde 2005 senesinden kalmış olan bir tane BUG bulunduğu açıklandı.

Winrar üzerindeki bug tam 14 senedir keşfedilmemiş


1995 senesinden bu yana kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdüren WinRAR üzerinde 2005 senesinden kalmış olan bir tane BUG bulunduğu açıklandı.

Ülkemiz içerisinde de bir dönemler ''WinRAR''ı satın almış kişi'' geyikleri ile çok büyük bir mizah malzemesi olarak öne çıkan ve PC formatlandığı zaman ilk kurulan programlardan bir tanesi olarak öne çıkan WinRAR'da, yaklaşık olarak 14 seneden fark edilmemiş durumdaki bir hatanın keşfedildiği açıklandı.

2005 senesinden bu yana uygulama üzerinde yer alan bu güvenlik açığıyla birlikte RAR dosyaları, kullanıcıların bilgisayarlarına bir  tane virüs kurulabilmesinin yanı sıra büyün bilgisayarın kontrolünün hacker'ın eline geçebilmesi tamamen olanaklı bir durumda oluyordu. Tel Aviv menşeine sahip bir tane güvenlik şirketi olarak bilinen Check Point tarafından keşfedildiği açıklanan bu kritik hata, WinRAR isimli uygulamanın yapımcısı RarLab şirketine de açık bir şekilde bildirildi.

WinRAR isimli uygulamanın yapımcıları ise, hatayla ilgili bilgi verilmesinin hemen sonrasında hızlı bir şekilde yeni bir tane  sürüm yayınladıklarını duyurdular. 5.70 beta 2 isimli sürüm ile beraber uygulama üzerinde bu türde bir güvenlik açığı yer almıyor olacak. Eğer sizlerde hala bilgisayarınız üzerinde WinRAR isimli uygulamayı kullanmaya devam ediyorsanız hemen resmi web sayfasını ziyaret ederek yeni yayınlanmış olan 5.70 Beta 2 isimli sürümü indirip kurmayı hiç bir şekilde ihmal etmeyin.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.