Xiaomi Çin içerisinde kablosuz kulaklarını tanıttı

Xiaomi şirketi, Bluetooth teknolojisinin kullanılmakta olduğu ve Mi Air isminin verilmiş olduğu yeni kablosuz kulaklık modelini satışa çıkartmak için hazırlık yapıyor.

Xiaomi Çin içerisinde kablosuz kulaklarını tanıttı


Xiaomi şirketi, Bluetooth teknolojisinin kullanılmakta olduğu ve Mi Air isminin verilmiş olduğu yeni kablosuz kulaklık modelini satışa çıkartmak için hazırlık yapıyor. Çin'de gerçekleştirilen tanıtımlara bakılır ise yeni kulaklıkların satış işlemleri, 11 Ocak tarihi içerisinde başlamış olacak.

Xiaomi şirketinin yeni kablosuz kulaklığı olarak öne çıkan Mi Air, fark yaratmayı başaran özellikleri sayesinde kablosuz kulaklık pazarına çok hızlı bir şekilde giriş yapmak için hazırlanmakta. Etkileyen bir ses performansını sunabilmek amacıyla 7milimetrelik neodimiyum sürücüye sahip olarak gelen titanyum ses hücrelerini kullanan Mi Air modeli, AAC ses kodek desteğinin yanı sıra çevresel gürültüleri bastırabilmek amacıyla da ENC gürültüsünü azaltma teknolojisini kullanmakta. 

Mi Air kulaklıklar, Xiaomi şirketinin ilk kablosuz özelliğe sahip kulaklığı olmayacak. Geride bırakmış olduğumuz senenin Kasım ayı içerisinde Apple AirPods isimli ürününe alternatif olabilmesi amacıyla üretimi yapılan Xiaomi AirDots isimli kulaklık, AirPods'larla benzeyen bir performans vermekte olmasına karşın, AirPods kulaklıklardan 5 kat daha ucuz bir fiyatla piyasaya çıkartılmıştı. Fiyat ve performans karşılaştırmaları konusunda açık ara galip çıkmayı başaran AirDots, kullanıcıların da beğenilerini kazanmıştı.

Mi Air modeli de Xiaomi şirketinin AirPods kulaklıklara alternatif bir şekilde üretmiş olduğu bir başka kablosuz kulaklık olarak karşımıza gelecek. Xiaomi Mi Air kulaklıklar, performansın yanı sıra görsel açıdan da AirPods'ları hiç bir şekilde aratmayacak gibi gözükmekte. Paylaşılmış olan ilk görsellere bakıldığında şıklığı ile birlikte dikkatleri çekmeyi başaran Mi Air'ın teknik özellikleri ise çok fazla ilgi çekici. 10 saate kadar devamlı kullanım sağlayabilecek özel bir batarya ile karşımıza çıkacak olan Mi Air kulaklıkların hızlı bir şekilde şarj desteği de bulunacak. Tam dolu bir batarya olabilmesi için 1 saate ihtiyaç duymakta bulunan Mi Air, 10 dakika süren kısa bir sarj işleminden sonra 70 dakikalık bir kullanım sunabiliyor olacak.

Kendi segmenti içerisindeki rakiplerine bakıldığında çok uygun bir fiyat ile piyasaya çıkartılacak olan Mi Air kulaklıklar, Çin içerisinde 11 Ocak tarihi itibariyle 58 dolar tutarından satışa çıkmış olacak. Halen öteki ülkelerle alakalı resmi bir açıklama gerçekleştirilmemiş olsa bile Mi Air kulaklıkların çok yakın bir zaman içerisinde değişik ülkelerde de satışa çıkartılması beklenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.