Xiaomi şirketinden Afrika Bölgesi hamlesi

Xiaomi şirketi dün yapmış olduğu açıklama içerisinde Afrika Bölgesel Departmanı'nın kurulmuş olduğunu ifade etti.

Xiaomi şirketinden Afrika Bölgesi hamlesi


Xiaomi şirketi dün yapmış olduğu açıklama içerisinde Afrika Bölgesel Departmanı'nın kurulmuş olduğunu ifade etti. Xiaomi şirketinin Başkan yardımcısı  görevinde bulunan Wang Lingming'da bu departmanın başına atanmış oldu. Lingming, artık direkt olarak Kıdemli Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Wang Xiang'a rapor vermekte olacak.

Afrika'da yer alan 1.2 milyar taneden çok olsa bile akıllı telefon kullanımı öteki pazarlarda olduğu kadar yüksek seviyelerde değil. Kültürel ve de  ekonomik değişikliklerden dolayı Afrika'nın pek çok yerli üreticisi de yeteri kadar iyi gelişme gösteremedi. Kıta üzerinde yer alan akıllı telefon lideri konumu içersinde şu an ''Transsion Holdings'' şirketi yer alırken bu firmanın alt markaları ise itel ile birlikte TECNO ve de Infinix şeklinde öne çıkmakta. Hatta öyle bir durumda ki bu markalar bölgenin pazar bazı içerisinde Samsung şirketi ve Apple  şirketi gibi dünya devlerini de geçebilmiş bulunmaktalar.

Araştırma firması olarak faaliyet gösteren IDC'nin paylaştığı verilere bakılırsa 2017 senesi içerisinde Transsion Holdings 130 milyon tane akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. 2019 senesi içerisindeyse Xiaomi şirketinin Afrika'ya girmesi ile birlikte rekabet kızışmaya başlayacak gibi gözükmekte. Çin asıllı firmanın yakın bir zaman içerisinde bir alt marka durumuna getirdiği Redmi şirketiyle Afrika'ya giriş gerçekleştirmesi durumunda Hindistan'ın pazarına fazlasıyla benzeyen Afrika'da da başarılı bir halde olması fazlasıyla yüksek bir ihtimal.

Üst düzeyde yer alan telefonların Apple şirketi ve Samsung şirketi ağırlıklı durumda bulunması, Xiaomi şirketinin (ve doğal bir şekilde Redmi şirketinin) de düşük fiyatlara çok iyi özellikler sunabilen telefonların üretimini yapması da bu ihtimali yükseltmekte. Eğer Xiaomi şirketi düzgün bir fiyat ve de pazarlama stratejisi uygular ise bölge içerisinde başarılı olması kaçınılmaz durumda bulunacaktır. Gelecek dönemde neler olacak bunu hep beraber görmüş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.