Xiaomi şirketinden akıllı cihazlar ve yapay zekaya büyük yatırım

Son seneler içerisinde özellikle üretmiş olduğu akıllı telefonlarla beraber çok hızlı bir yükselme grafiği yakalamayı başaran Xiaomi şirketi, gelecek planlarıyla alakalı dev  gibi bir yatırım yapacak olduğunu duyurdu.

Xiaomi şirketinden akıllı cihazlar ve yapay zekaya büyük yatırım


Son seneler içerisinde özellikle üretmiş olduğu akıllı telefonlarla beraber çok hızlı bir yükselme grafiği yakalamayı başaran Xiaomi şirketi, gelecek planlarıyla alakalı dev  gibi bir yatırım yapacak olduğunu duyurdu. Çin asıllı teknoloji devi, halka arz işlemleri içerisinde kendisini ''Bir telefon Üreticisi'' şeklinde değil de ''İnternet Şirketi'' şeklinde tanımladı. Bunun üstüne ise firmanın gelecekte yapacağı hamleler çok daha büyük bir merak konusu olmayı başardı.

Xiaomi şirketi, akıllı telefon pazarı içerisinde hızlı bir şekilde listenin başlarına tırmanmayı başarıp, dünyanın tamamında çok büyük bir başarıya imzasını atmış oldu. Firmanın yetkilileri, bu pazar içerisinde gelişmeyi sürdüreceklerini fakat geleceğin, nesnelerin interneti (IOT) hususunda evrilecek olduğunu, bundan dolayı ise yapay zekanın yanı sıra akıllı cihazlar üstüne, gelecek 5 yıl içinde 1,5 milyar dolar tutarında bir yatırım yapacak olduklarını ifade ettiler. Bir taraftan Amerika'nın yaptırımlarıyla mücadelesine devam eden şirket, diğer taraftanda bu engellere hiç bir şekilde takılmadan sektöre liderliğe oynayacak olduğunun sinyallerini vermekte.

Bütün cihazların birbirlerine bağlı bir durumda oldukları özel bir ekosistem yaratabilme konusunda hedeflerinin olduğunu ifade eden Xiaomi şirketinin CEO'su görevindeki Lei Jun, yapay zekayla alakalı aksiyon almanın tam zamanının gelmiş olduğunu ifade ederken, şirkete ait pek çok cihazın yalnızca Çince dilini desteklemekte olduğunu, gerçekleştirilen yatırımlarla beraber bütün dilleri desteklemekte bulunan cihazlar geliştirecek olduklarını da sözlerine ilave etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.