Xiaomi yeniden çaldı

Xiaomi şirketi, macOS Mojave işletim sisteminin dinamik duvar kağıtlarıyla ilgili özelliğini olduğu gibi kopyaladı ve  yeni Mi 9 akıllı telefon modelleri içerisinde kullandı.

Xiaomi yeniden çaldı


Xiaomi şirketi, macOS Mojave işletim sisteminin dinamik duvar kağıtlarıyla ilgili özelliğini olduğu gibi kopyaladı ve  yeni Mi 9 akıllı telefon modelleri içerisinde kullandı.

Xiaomi şirketinin piyasaya çıkışını gerçekleştirebilmesi, Çin pazarıyla alakalı olarak Apple şirketinin telefonların taklitlerini üretip olmuştu. Zaman içerisinde kendi çizgisini bulmuş olan ve önemli markalardan bir tanesi durumuna gelmiş olan Çin asıllı üretici eski alışkanlığından hiç bir şekilde vazgeçmemiş gibi gözükmekte.

Xiaomi şirketinin Apple şirketi taklidi şeklinde başlamış olduğu ilk senelerindeki ürünlerinin ismi dahi Mi Phone ile birlikte Mi Pad şeklindeydi. Şirket Apple şirketinin reklam kampanyalarını dahi aynen kopyalamaktaydı. İlk olarak Mi Pad modeli ile birlikte iPad mini  modelinin tasarımını kopyalamıştı. Arayüzü dahi iOS işletim sisteminin benzeyen bir Android türüydü. Geçmiş olduğumuz sene ortaya çıkmış olan Mi 8 modeli de iPhone X modeline bulunan benzerliğiyle çok fazla dikkat çekmişti.

Xiaomi şirketinin Apple şirketinden almış olduğu '‘ilham’' bu kadarla bile kalmamakta. Xiaomi şirketinin CEO’su anahtar noktalar üstünden sunum yapmakta. Bu özel sunumlar içerisinde de siyah boğazlı kazakla birlikte mavi kot giymekte.

Xiaomi Mi 9 modeli, Mojave işletim sisteminin ikonik durumuna gelmiş kum tepesi durumundaki arka planını ve arka planın gün içerisinde yer alan renk değişimini komple kopyalamış. Neyse ki biraz az bile olsa değişik bir görsel seçme kararı almışlar.  Bu sergilemiş olduğu tavrı, Xiaomi şirketinin halen kendi kararlarına güvenmekten çekinmekte olduğunun bir göstergesi şeklinde görülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.