Android üzerindeki Gmail uygulamasının tasarımı değişti

Android cihazınızda yer alan Gmail uygulamasına girdiğiniz zaman bir değişiklik bulunduğunu fark etmiş olabilirsiniz ve uygulamayı açtığınız zaman bir güneş gözlüğü takmanız gerekli olabilir.

Android üzerindeki Gmail uygulamasının tasarımı değişti


Android cihazınızda yer alan Gmail uygulamasına girdiğiniz zaman bir değişiklik bulunduğunu fark etmiş olabilirsiniz ve uygulamayı açtığınız zaman bir güneş gözlüğü takmanız gerekli olabilir. Bunun sebebi ise bu uygulamanın, Google şirketinin parlak renkteki beyaz materyal tasarımı ile güncellenmiş olmasıdır.

Son günlerde, Gmail uygulamasını ilk kez açtığınız zaman Gmail logosunu, hemen sonrasında ise ''Favori e-mailiniz daha yeni bir görünüme sahip'' şeklinde yazı olan bir alanı görmüş olabilirsiniz. Bu karşınıza çıkan ekrandan sonrasında da size 3 tane değişik seçenek sunmakta: ''Standart ile birlikte Konforlu ve de Kompakt.''

Yapacak olduğunuz seçime bakarak, gelen kutunuza ilk baktığınız zaman herhangi bir şekilde kaydırma gerçekleştirmeden ne kadar fazla e-mail görebilecek olduğunu da belirlenmekte. Öte yandan seçiminizi istediğinizde uygulamanın genel ayarları bölümünden de değiştirmeyi sağlayabilirsiniz. Orada bulamayacak olduğunu çok önemli bir şeyde karanlık modla alakalı olan bir seçenek. Google şirketi, parlak beyaz renge sahip arka planın retinanız üzerinde bir delik açmasını önlemek amacıyla materyal tasarımla güncelemiş olduğu uygulamaların büyük bir kısmına bunu ilave etmişti.

Gmail uygulamasının çok daha parlak bir şekilde görünmesinin yanında, artık sayfanın üstünde yer alan arama çubuğunun sağ kısmında yer alan simgeye dokunup hesapların arasında çok daha kolay bir şekilde geçiş gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan Google hesabınızı da kolay bir şekilde yönetebilir ya da o menüden farklı bir Gmail hesabı ilave edebilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.