Yanda yer alan menüler artık standart olacak

Google şirketi, yeni gelecek olan işletim sistemlerinden Android Q'yla alakalı çalışmalarını devam ettirmekte.

Yanda yer alan menüler artık standart olacak


Google şirketi, yeni gelecek olan işletim sistemlerinden Android Q'yla alakalı çalışmalarını devam ettirmekte. Geliştiricilerin paylaşmış olduğu son rapora bakılırsa Android Q işletim sisteminin 5. beta sürümü içerisinde yeni bir tane daha hareket özelliği kullanılacak olduğunu ifade ediyor. Akıllı telefon üreten firmalar tarafından tercih edilmekte olan ve tamamen özelleştirilmiş  durumdaki Android işletim sistemleri üzerinde kullanılmakta olan söz konusu bu özellik, Android Q işletim sistemiyle bir standart durumuna gelmiş olacak. 

Hali hazır bir şekilde bir çok uygulama buna benzeyen özellikleri kullandıklarından dolayı, bu yeni özellik ilk önce bir çakışma yaratacak gibi duruyor fakat Google şirketinin geliştiricilerinin bu konu ile alakalı bir şekilde bir çözüm bulacak olduklarını söylemek olanaklı.

Xiaomi şirketinin kullanmakta olduğu MIUI arayüzü ve de Huawei şirketinin EMUI arayüzü üzerinde de kullanılmakta olan bu özellik, kullanıcıların ekranda yer alan köşelere basılı bir şekilde tutup bir yan menü açabilmesine de olanak vermekte. 

Google şirketinin  tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılırsa bu çok ufak ancak etkili özelliği  çok fazla çakışmadan kullanabilmek amacıyla geliştirici şirketlerin, uygulama yazmış oldukları program üzerinde yer alan ''DrawerLayout''ta güncelleme yapmaları gerekli. Google şirketine bakılır ise bu güncellemeden hemen sonra geliştiriciler herhangi bir sorunla karşılaşmamış olacaklar.

Edinilmiş olan bilgilere bakılır ise Google şirketi, Android Q işletim sisteminin 5. betasını birkaç hafta içinde kullanıcılarına sunmuş olacak. İşletim sistemiyle alakalı olarak tam sürümünün tam olarak ne zaman çıkacak olduğu da şimdilik bilinmezliğini koruyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.