Yeni bir işlemci mimarisine gözlerini dikmiş durumdalar

Alınmış olan bilgilere bakılır ise, işlemci üreticilerinden birisi olarak faaliyet gösteren Qualcomm şirketi, açık kaynaklı  durumdaki RISC-V isimli işlemci mimarisini de desteklemekte bulunan bir firmaya finansal açıdan destek olmaya başladı.

Yeni bir işlemci mimarisine gözlerini dikmiş durumdalar


Alınmış olan bilgilere bakılır ise, işlemci üreticilerinden birisi olarak faaliyet gösteren Qualcomm şirketi, açık kaynaklı  durumdaki RISC-V isimli işlemci mimarisini de desteklemekte bulunan bir firmaya finansal açıdan destek olmaya başladı. Akıllı telefonlar ile birlikte tabletler ve de saatler üzerinde kullanılmakta olan ARM tabanına sahip Snapdragon SoC işlemcileri ile bilinmekte olan firma, SiFive adına sahip bir firmaya yatırım gerçekleştirdi. Almış olduğu yatırımlarla beraber 65,4 milyon dolar tutarında büyümüş olan firma, Intel ile birlikte Samsung şirketinden de yatırım almış durumda.

Sitesi üzerinde aylar boyunca devam eden süreçlerdense, sadece haftalar içerisinde çözülen süreçler ile yeni işlemciler tasarlayabilmekte olduğunu ifade eden SiFive şirketi, ARM tarafından kurulmuş olan RISC-V karşıtındaki  bir internet sayfasıyla karşılaşmıştı. Daha sonra ise bu site, kendi çalışanlarından dahi eleştiriler almış olan ARM şirketi tarafından tamamen kapatılmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri asıllı işlemci üreticileri ile yaşamış olduğu en son gerginliklerden sonrasında, Huawei şirketi de yeni cihazları üzerinde RISC-V mimarisine yönelmeyi düşünebilir. Aslında bu söz konusu yeni mimari, telefonlar gibi fazlası ile yüksek  bir güce ihtiyacı olan cihazlar üzerinde daha tercih edilmemekte olsa bil Huawei şirketi bu konuyla alakalı olarak bir ilki de gerçekleştirebilmiş olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.