Yeni iPhone'lar içerisinde süper hızlı Hi-Fi mi kullanılacak?

Akıllı telefonların nerdeyse bütün özelliklerini resmi bir açıklama yapılmadan önce öğrenebilmekte olmamızı sağlayan sızıntılar, bazı zamanlarda teknoloji uzmanlarının tarafından yayımlanırken bazı zamanlarda ise yatırım analistlerinin tarafından duyurulmuş oluyor.

Yeni iPhone'lar içerisinde süper hızlı Hi-Fi mi kullanılacak?


Akıllı telefonların nerdeyse bütün özelliklerini resmi bir açıklama yapılmadan önce öğrenebilmekte olmamızı sağlayan sızıntılar, bazı zamanlarda teknoloji uzmanlarının tarafından yayımlanırken bazı zamanlarda ise yatırım analistlerinin tarafından duyurulmuş oluyor. Almış oldukları duyumları müşterileri ile paylaşıp yatırımlarına yön vermekte olan analistler, bugün ise yeni  gelecek iPhone ile birlikte Galaxy serisi konusunda özel bir notu müşterileri ile paylaşmış oldu.

2019 senesi içerisinde piyasaya çıkartılacak iPhone ile Galaxy serisinde yer alan telefonların Wi-Fi 5'ten çok daha hızlı bir durumda bulunan Wi-Fi 6 isimli özelliğe sahip olarak geleceği konusunda iddialarda bulunan Barclays'in analistleri, yatırımcıları ise Apple ile birlikte Samsung şirketine yatırım yapmaları için yönlendirdi. Bilinmekte olduğu gibi Wi-Fi 6, Wi-Fi 5'e bakılırsa çok daha hızlı bir durumda olmasının yanında bir bölgede yer alan pek çok cihazın aynı esnada kablosuz bağlantı kurabilmesine de imkan tanımakta.

1 GHz ile birlikte 5 GHz bantlarına ilave bir şekilde 2.4 GHz bandı üzerinde de çalışacak olduğu açıklanan Wi-Fi 6, bu bu bantlar içerisinde iletişim kurmakta bulunan telefonlar ile birlikte tabletler ve öteki donanımlarlada iletişime olanak sağlamış olacak. Kablosuz bir şekilde iletişim kurmakta olan cihazları sertifikalandırmakta olan ve yeni standartları tespit eden Wi-Fi Alliance, halen Wi-Fi 6'nın son durumunu resmi bir şekilde açıklamadı lakin yeni nesildeki kablosuz iletişim sisteminin çıkma tarihinin 2019 senesi olduğunu resmi sitesi üzerinden daha öncesinde net bir şekilde duyurmuştu. Bu ise yeni iPhone cihazlarında Wi-Fi 6  isimli özelliğinin bulunacağı iddiasını güçlendirmiş oluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.