Yeni macbook pro modellerinde OLED ekranlar karşımıza çıkacak

Senelerden beri MacBook’ları üzerinde LCD ekrandan hiç bir şekilde şaşmamakta olan Apple şirketi, bir üst seviyeye atlayabilmek amacıyla harekete geçmiş bir durumda.

Yeni macbook pro modellerinde OLED ekranlar karşımıza çıkacak


Senelerden beri MacBook’ları üzerinde LCD ekrandan hiç bir şekilde şaşmamakta olan Apple şirketi, bir üst seviyeye atlayabilmek amacıyla harekete geçmiş bir durumda. Kore asıllı bir yayıncı kuruluş olarak öne çıkan Elec, bir raporu içerisinde Apple şirketinin OLED ekrana sahip yeni bir MacBook Pro modeliyle alakalı çalışmakta olduğunu ileri sürdü.


Paylaşılmış olan rapora bakılır ise yeni Macbook Pro'da 16 inç büyüklüğüne sahip bir OLED ekran yer alacak. Bu  söz konusu rapordan önce ise Apple şirketinin  analistlerinden Ming-Chi Kuo 16 inç büyüklüğündeki bir Macbook Pro geliştirilmiş olduğunu resmen açıklamıştı, fakat bu söz konusu cihazın OLED ekrana sahip olarak geleceği konusunda bir paylaşım gerçekleştirmemişti.

Apple şirketi, iPhone X modeli ile beraber iPhone cihazları üzerinde OLED ekrana geçiş gerçekleştirdi. Gelecek zamanlar içerisinde firmanın iPhone cihazları üzerinde %100 bir şekilde OLED ekrana geçiş yapacak olması konusunda bir beklenti var. Apple şirketinin MacBook cihazlarında OLED kullanılmakta fakat sadece Touch Bar bölümünün bir kısmı içerisinde. Eğerki ortaya çıkmış olan söz konusu bu rapor doğru durumdaysa, bu Apple şirketinin ilk OLED ekrana sahip dizüstü bilgisayarı olarak karşımıza çıkabilir. 

Rapor içerisinde öte yandan Apple şirketinin bahsi geçen bu ekranları tam olarak nereden tedarik edecek olduğu da söylenmekte. Muhtemel olarak bahsi geçen bu ekranlar, dünya üzerindeki en büyük OLED ekran tedarikçilerinden bir tanesi olan Samsung şirketinden tedarik edilecek olabilir.. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.