Virüs dolu bilgisayarı açık arttırmayla satışa çıkarttılar

Virüsler ile adeta istila edilmiş durumdaki bu bilgisayar, Çin asıllı internet sanatçılarından Guo O Dong ile birlikte siber güvenlik firmalarından Deep Instinct'le ortak bir şekilde oluşturulmuş ''Kaos’un Kalıcılığı'' adına sahip bir sanatın projesi.

Virüs dolu bilgisayarı açık arttırmayla satışa çıkarttılar


Virüsler ile adeta istila edilmiş durumdaki bu bilgisayar, Çin asıllı internet sanatçılarından Guo O Dong ile birlikte siber güvenlik firmalarından Deep Instinct'le ortak bir şekilde oluşturulmuş ''Kaos’un Kalıcılığı'' adına sahip bir sanatın projesi. Guo, VICE'yle yapmış olduğu özel bir röportaj içerisinde, söz konusu bu projenin yaratılması konusundaki mantığı ''geçmiş zamandaki tehditler kataloğu'' şeklinde nitelendirmiş durumda. 


Guo ayrıca, VICE için; ''Malware virüsü, İnternet’in aslında monitörünüzden çıkarak sizi ısırmasının en somut yollarından bir tanesi. Bu söz konusu yazılım parçaları, çok daha ürkütücü ve  de komik adlarla nerdeyse fazla sahte ve soyut gözükmekte ancak zannediyorum ki internetin ve gerçek yaşamın değişik alanlar olmadığını vurgulamaktalar.'' ifadelerine yer verdi. 

ILOVEYOU ile birlikte SoBig, MyDoom,  DarkTequila, WannaCry ve de BlackEnergy adlarına sahip bu 6 tane yazılım, dünyanın tamamında toplamda 95 milyar dolar tutarında bir hasara sebep oldu ve bankalar ile birlikte devlet kurumlarını ve de insanları hedef almış durumda. Guo, çalışmakta olan bu kötü maksatlı yazılımların etrafa yayılmaması amacıyla da Deep Instinct şirketiyle beraber çalıştı. Dizüstü bilgisayar ise komple izole edilmiş bir durumda. Bu ise demek olmakta ki internete bağlanamamakta ve açık arttırma sona erdiği zaman bilgisayarın üzerinde yeralan bağlantı noktaları da komple devre dışı bırakılmış olacak.

Açık arttırmanın tamamlanmasına 4 gün kaldı fakat satın almayı düşünmekteyseniz atlamamanız gerekli bir husus bulunuyor; Yapılmış olan bütün korumalara karşın potansiyel bir  şekilde güvenlik tehlikesi de açığa çıkma ihtimali mevcut. Öte yandan herhangi bir kötü maksatlı yazılımı yayma  konusunda niyetinizin bulunmadığını da onaylamanız gerekli. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.