Youtube platformu o videoları artık hemen siliyor

WhatsApp platformunun üstünden çocuklara yabancı numaralarla mesajlar yollayan ve psikolojilerini bozup intihara sürüklemekte olan Momo adlı oyun, geçmiş olduğumuz günler içerisinde hortlamasının sonrasında tekrar yayılmaya başlamış durumda.

Youtube platformu o videoları artık hemen siliyor


WhatsApp platformunun üstünden çocuklara yabancı numaralarla mesajlar yollayan ve psikolojilerini bozup intihara sürüklemekte olan Momo adlı oyun, geçmiş olduğumuz günler içerisinde hortlamasının sonrasında tekrar yayılmaya başlamış durumda. Çocukların beyinlerini yıkayıp depresif bir duruma sokup onları intihara sürüklemekte olan Momo ile alakalı olarak YouTube üzerinden çok kesin bir tavır gelmiş halde.

YouTube tarafından gelmiş olan haberlere bakılır ise, özellikle de Fortnite isimli oyunun videolarının içerisinde kara propagandası gerçekleştirilen Momo videolarının hemen silinmekte olduğu ve bu durumun tespit edildiği kanalların da kapatılmış olduğu ifade edildi.

İngiltere'de yer alan Swindon kentinde yaşamını sürdüren bir anne, konuyla alakalı bir şekilde tanık olduğu özel bir olayı açıkça anlattı; 'Oğlum bir video izlemekteydi ve durdurma tuşuna basmış olmamıza karşın video ani bir şekilde dondu. Momo hemen ortaya çıktı ve çok garip sesler çıkartmaya başladı. Sesleri tam olarak ayırt edemedik ancak konuşması esnasında 'Seni öldüreceğim. Sana, ailenle birlikte arkadaşlarına da zarar vereceğim!' benzerinde şeyler söyleyip geri gitti. Ben dahi çok fazla korkmuştum.' ifadelerine yer verdi

Bilmeyenlere ise bu konu ile alakalı olarak küçük bir not geçmemizde yarar var. Momo aslında, Keisuke Aisawa'ya ait  olan bir heykelcik. İsmi ise Mother Bird olarak bilinir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.