Youtube platformundan MP3 dönüştüren sitelere karşı büyük savaş

YouTube platformu üzerine yüklenmiş olan içerikleri MP3 formatına dönüştürüp indirme yapmaya olanak sağlayan siteler, YouTube platformunun takibine takılmış durumda.

Youtube platformundan MP3 dönüştüren sitelere karşı büyük savaş


YouTube platformu üzerine yüklenmiş olan içerikleri MP3 formatına dönüştürüp indirme yapmaya olanak sağlayan siteler, YouTube platformunun takibine takılmış durumda. Sadece bir kaç saat öncesinde MP3 indirebilmek amacıyla en fazla kullanılmakta olan 3 tane site, YouTube  platformu tarafından  tamamen engellendi. Yapılmaya başlanan bu engelleme işlemlerinin genişlemesi konusunda bir beklenti var.


Video paylaşım platformları arasında lider konumda yer alan YouTube, platform üzerine yüklenmiş olan şarkıları MP3 formatına dönüştürüp indirilmesi konusunda olanak sağlayan popüler  hale gelen internet sayfalarını teker teker engellemeye başlamış durumda. YouTube platformu tarafından sadece birkaç saat öncesinde başlatılan  bu özel müdahalenin nedeni ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Bu zamana kadarki süre içerisinde kullanıcılar, YouTube platformuna yüklenen herhangi bir  tane şarkıyı, MP3 dönüştürmeye olanak sağlayan siteleri kullanıp çok basit bir şekilde indirdiler. Hatta internet sitelerinden bazıları, söz konusu içeriklerin video şeklinde dahi indirilebilmesini olanaklı kılıyordu. Fakat söz konusu bu durum çok uzun bir zamandan beri ileri gelen gelen müzik kanallarının çok fazla tepkisi çekmekteydi. Hatta bunun kapsamında YouTube  platformunun yetkilileriyle de özel görüşmeler sağlanmış oldu. İşin sonucunda da müzik kanallarından bazıları, bu konuyla alakalı olarak yargı organlarına başvuruda bulundu.

YouTube platformu da bu zamana kadarki süre içerisinde konuyla alakalı bir şekilde herhangi bir işlem yapmamıştı. Fakat geçmiş olduğumuz birkaç saat içinde meydana gelen çok önemli gelişmeler, kullanıcıların bedava bir şekilde şarkıları indirebilmelerinin önüne geçecek gibi duruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.