Youtube platformundan video önerisi konusunda açıklama

YouTube platformu, komplo teorisi  ile ilgili videoları önermeyi durduracak olduğu konusunda bir açıklama yaptı.

Youtube platformundan video önerisi konusunda açıklama


YouTube platformu, komplo teorisi  ile ilgili videoları önermeyi durduracak olduğu konusunda bir açıklama yaptı. En zararsız durumdaki aramaların bile sizleri kaçınılmaz bir seviyede tuhaf iddialar içermekte olan videolara götürmeyi sağlayan algoritmik bir yoldan aşağıya çekebilecek olduğu da göz önüne alındığı zaman, bu yapılması açıklanan değişiklik kaçınılmaz görünmekteydi. Hatta, bu çeşitteki videolar YouTube Kids platformu içerisinde bile görülebilmekteydi.

Google şirketinin video yayın platformu, bundan böyle topluluk kurallarını ihlal etmekte olan veyahut kullanıcıları yanlış taraflara sevk etmekte bulunan '‘uç’' videolarla ilgili öneride bulunmayacaklarını ifade etti. Bu tarzdaki videolara örnek bir şekilde düz dünya teorileriyle birlikte sözde mucizeler benzerindeki içeriklerde gösterilecek olabilir. Bu  alınmış olan karar, video servisinde yer alan içeriklerin %1’lik kısmından daha az olsa bile, platformun büyüklüğü düşünüldüğü zaman milyonlarca sayıdaki video anlamına gelmekte.

YouTube platformu paylaşmış olduğu bir blog yazısı içerisinde; ''Bu  alınmış olan kararın, platform üzerindeki özgür ifadeyi muhafazasının yanı sıra kullanıcılara karşı bulunan sorumluluklarımız arasında yer alan dengeye bir darbe vuracak olduğunu düşünmekteyiz'' ifadelerine yer verdi. Tam olarak hangi videoların önerilenler bölümü içerisinde çıkmayacak olduğuna insanlardansa  özel olan algoritma karar veriyor olacak. Bu bahsi geçen karar kademeli bir şekilde uygulanacak, ilk önce Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan videolardan başlamış olacak daha sonrasında ise küresel alan içerisinde kullanılmaya başlanmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.