Youtube tehlikeli olan Challange videolarına savaş açtı

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Jake Paul'un gözleri bağlı olarak trafiğe çıkıp ''Bird Box Challenge'' yapmasından sonra YouTube platformunun yönetimi de harekete geçmiş oldu.

Youtube tehlikeli olan Challange videolarına savaş açtı


Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Jake Paul'un gözleri bağlı olarak trafiğe çıkıp ''Bird Box Challenge'' yapmasından sonra YouTube platformunun yönetimi de harekete geçmiş oldu. Artık insan yaşamını tehlikeye sokmakta olan hiçbir  tane challenge videosuna hiç bir şekilde izin verilmiyor olacak.

2018 senesinin son aylarında Netflix içerisinde vizyona girmiş olan Bird Box filminde, herhangi bir şekilde gözlerini açmış olan insanların belirlenemeyen yaratıklar tarafından avlanması teması işlenmekte. Bu  film temasından etkilenmiş olan fazlasıyla zeki (!) bir grup YouTuber, insanları çok büyük bir tehlikeye sokabilecek yerlerde gözlerini kapatıp ''challenge'' yapmaya başlamış oldu.

YouTube Yardım ile birlikte Şikayet Topluluğu, konu ile alakalı açılmış başlıklara ve yapılmış olan yorumlara toplu bir yanıt verdi.

''YouTube pek çok viral challenge ile birlikte şakanın merkezi haline gelmiştir. Fakat bizler ise ''eğlencenin'' sınırları geçmemiş olduğundan ve zarar veren, tehlikeli bir hal almadığı için emin olmalıyız. Genel durumdaki politikalarımızı, bu konuyla alakalı daha açık  bir yaptırıma müsait olabilecek biçimde değiştirmekteyiz.''

YouTube platformu bu açıklamanın hemen sonrasında adeta cadı avına çıktı ve bu ve benzerindeki temalara sahip videoları teker teker silmeye başlamış oldu. Özellikle de geçmiş olduğumuz günlerde bir şoförün ''Bird Box Challenge'' yapıp gözleri kapalı bir şekilde otomobil sürmeye başlamış olmasının sonrasında, işlerin artık çığrından çıkmaya başlamış olduğu görüldü. Ummaktayızki bu tipteki davranışlar, videoların silinmesi ile seyrekleşerek yok olabilecektir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.