DuckDuckGo için gizlilik odağına sahip harita servisi gelecek

Arama motorlarının arasında Google şirketine en iyi alternatiflerden bir tanesi DuckDuckGo, Apple şirketinin MapKit JS yapısını kullanıp harita ile birlikte adres hizmetini sunmaya başlamış olduğunun duyurusunu yaptı.

DuckDuckGo için gizlilik odağına sahip harita servisi gelecek


Arama motorlarının arasında Google şirketine en iyi alternatiflerden bir tanesi DuckDuckGo, Apple şirketinin MapKit JS yapısını kullanıp harita ile birlikte adres hizmetini sunmaya başlamış olduğunun duyurusunu yaptı. Servisin yeni duyurulmuş olan hizmeti hem mobil hem ise masaüstünde kullanılabilecek. DuckDuckGo, sunmuş olduğu yeni hizmet içerisinde de kullanıcılara  bir gizlilik taahhüdü sunmakta.

Firma, bugün yayınlamış olduğu blog yazısı içerisinde:

''Apple şirketinin MapKit JS yapısını kullanıp mobil ile masaüstü platformlarda sunmuş olduğumuz harita ve de adres servislerimiz hususunda fazlasıyla heyecanlıyız. Haritalamayla birlikte gizlilik hususunda değerli bir kombinasyon sunmaktayız. Appe şirketinin MapKit JS ile ilgili yapısını ilk kullanmış olan global firmalardan bir tanesi olarak, kullanıcılara milyarlarca sayıdaki Apple cihazı üzerinde yer alan gelişmiş adres araması, ilave görsel özellikler, gelişmiş durumdaki uydu görüntüleri ve devamlı güncellenmekte olan haritalar sunmaktayız.'' ifadelerine yer verdi.

Firma, Apple şirketiyle çalışmakta olduklarından dolayı heyecanlı durumda bulundukları ifade edilirken ''Çevrimiçi bir şekilde yeni bir  tane güven standardı belirlemiş olduk, umuyoruzki bu güncelleme hoşunuza gidebilir'' ifadelerine yer verdi. Öte yandan, aramaları geliştirebilmeye yardımcı olmaları amacıyla kullanıcılardan geri bildirimler talep etti.

Firma, gizliliğin nasıl koruyacak oldukları hususunda da  bir açıklama getirmiş oldu;

''DuckDuckGo içerisinde, hak etmiş olduğunuz gizliliğin fazlasıyla basit olmasının gerekli olduğuna inanmaktayız. Doğal bir şekilde, sıkı gizlilik politikamız gereğince kişisel bilgileri toplama veyahut bu entegrasyon ile paylaşma benzerinde bir durumumuz bulunmayacak. Apple şirketine veyahut öteki 3. firmalara IP adresleri benzerindeki kişisel bilgileri göndermiyor olacağız. Yerel aramalar içerisinde, bulunmakta olduğunuz lokasyon tarayıcınız üstünden bize gönderilecek ve bizlerde bu bilgiyi yok etmiş olacağız.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.