Oyun pazarının hacmi 204 milyar dolar olacak

Newzoo platformunun elde etmiş olduğu verilere bakılırsa, 2021 senesindeki küresel oyun pazarı 175,8 milyar dolar civarlarına kadar çıkmış olacak.

Oyun pazarının hacmi 204 milyar dolar olacak


Newzoo platformunun elde etmiş olduğu verilere bakılırsa, 2021 senesindeki küresel oyun pazarı 175,8 milyar dolar civarlarına kadar çıkmış olacak. Araştırma ile alakalı veriler, senenin sonuna dek dünyanın genelinde 2,9 milyar tane oyuncu olacağını göstermekte. 2023 senesinin son günlerine doğru küresel oyun pazarının 204,6 milyar dolar tutarındaki bir hacme ulaşması konusunda beklentiler var.

Newzoo adlı paltformun araştırmaya başlamış olduğu 2012 senesinden bu zamana kadar oyun pazarı içerisinde en yüksek büyüme, senelik olarak %23,1 oranında bir artış yaşanmakta olan 2020 senesinde gerçekleşmiş oldu. 2020 senesi içerisinde oyun pazarında tam tamına 177,8 milyar dolar  tutarında bir gelir elde edilmiş oldu. 2021 senesinin son günlerinde de gelir tutarının 175,8 milyar dolar tutarına ulaşması konusunda beklenti var. 

Oyun pazarı içerisinde sene sonunda ulaşılması konusunda beklentiler bulunan 175,8 milyar dolar tutarındaki gelirin 90,7 milyar dolar tutarındaki kısmı ise mobil oyunlarla sağlanmış olacak. Verilere bakılırsa, 2021 senesinini içerisinde mobil oyun gelirleri küresel oyun pazarının %52'lik kısmını oluşturmuş olacak.

Araştırma ile alakalı verileri değerlendirmiş olan IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ile Destek Kurucusu olarak görev yapan Mesut ŞenelOyun pazarıyla alakalı hacmin, 2023 senesinin son günlerinde 204,6 milyar dolar tutarını bulup büyümeyi sürdüreceğini ifade etti.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.