Super Mario satışı en pahalıya gerçekleşen oyun olmuş durumda

Bir zamanların efsanevi oyunları arasında yer alan Super Mario Bros adlı yapımın 1986 senesi içerisinde üretilmiş olan ve tam olarak 25 dolar tutarına mal olan bir kopyası 660.000 dolar benzerinde rekor bir fiyata satılmış oldu.

Super Mario satışı en pahalıya gerçekleşen oyun olmuş durumda


Bir zamanların efsanevi oyunları arasında yer alan Super Mario Bros adlı yapımın 1986 senesi içerisinde üretilmiş olan ve tam olarak 25 dolar tutarına mal olan bir kopyası 660.000 dolar benzerinde rekor bir fiyata satılmış oldu. Bu şekilde ise Super Mario adlı yapım en pahalı satışı gerçekleşen oyun olmuş durumda. Oyun, hiç  bir şekilde açılmadan 35 seneden beri mühürlü bir kutunun içinde saklandığından dolayı bu denli pahalı bir ücretle alıcı bulmuş oldu.

Retro oyunlar şu zamanlarda müzayedelerde fazlasıyla üst seviyedeki fiyatlara alıcı bulmakta. Eski dönemlerden bu yana oynamakta olduğumuz efsane Super Mario Bros adlı yapım bir rekora imzasını atmış oldu ve en pahalı satışı gerçekleşen oyun olmayı da başarmış oldu.

Nintendo firmasının aracılığıyla 1985 senesi içerisinde piyasaya sürülmüş olan Super Mario Bros adlı yapım, ilk seneleri itibariyle yaratmış olduğu popülerlikle de bilinmekte. 1986 senesi içerisinde NES firmasıyla alakalı üretilmiş olan Super Mario Bros adlı yapımın 25 dolar tutarına mal olan ve uzun bir zamandan beri masa çekmecesinde unutulmuş olan kopyası, müzayede esnasında tam tamına 660.000 dolar tutarına satılmış oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.