Almanya Başbakanı onay verdi, Almanya'dan Ukrayna'ya tank yardımı!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden savaşta iki ülkede birbirine üstünlük sağlayamazken Almanya aldıkları dikkat çeken kararı açıkladı, Başbakan Olaf Scholz Ukrayna'ya Leopard 2 tankı gönderilmesini onayladı.

Almanya Başbakanı onay verdi, Almanya'dan Ukrayna'ya tank yardımı!

Rusya Ukrayna arasında devam eden savaş bir yılını dolduruken savaşın devam ettiği Ukrayna'da siviller ve askerler ölmeye devam ediyor.

Dünya'nın en güçlü ekonomilerinden Rusya'yla savaşan Ukrayna Hükümeti son dönemde silah ve mühimmat sıkıntısı çektiklerini belirterek diğer ülkelerden yardım talebinde bulunmuştu, bununla birlikte farklı farklı ülkelerin parlamentolarına video konferans yöntemiyle katılan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yardım çağrılarını yinelemeye devam ediyor.

Son olarak Ukrayna'ya yardım konusunda Almanya'dan tarihi bir hamle geldi. Ukrayna'nın tank yardımı konusunda uzun süredir Almanya'dan talepte bulunduğu ancak onay verilmemesiyle talebin karşılaşnmadığı açıklanırken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatı konusunda onay verdi.

Yapılan açıklamada ilk olarak 14 adet Leopard 2 tankının gönderileceği aktarılırken, yaklaşık olarak 20 ülke tarafından kullanılan Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya yardım gönderme konusunda başvuruda bulunan ülkelere onay verileceği açıklandı.

Bununla birlikte hem zırh hem de yapı bakımından dünyanın en güçlü takları arasında bulunan Leopard 2 tankları Ukrayna'ya gönderilmiş olacak.

Leopard 2 tanklarının özellikleri nelerdir?

60 ton ağırlığında, yaklaşık 10 metre uzunluğun da olan Leopard 2, dünyanın en iyi muharebe tanklarından biri olarak kabul edilmekte. Alman yapımı tanklar, Ukrayna'ya destek tartışmasının odak noktası haline geldi. Afganistan ve Suriye'de kullanılan Leopard tanklarının yaklaşık üçte ikisi hala Avrupa'da bulunuyor. Leopard 2'nin bakım ve onarımının diğer tanklara göre kolay olduğu ifade edilmekte.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.