Amerika resmen durdurduklarını duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) Batı Şeria ile birlikte Gazze'ye yönelik tüm yardımlarını durdurmuş olduğu açıklandı. 

Amerika resmen durdurduklarını duyurdu


Amerika Birleşik Devletleri'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) Batı Şeria ile birlikte Gazze'ye yönelik tüm yardımlarını durdurmuş olduğu açıklandı. 

Reuters'a konuşma gerçekleştiren Amerikalı yetkili; ''Batı Şeria ile birlikte Gazze'ye yönelik tüm yardımları durdurduk'' ifadelerine yer verdi.  Trump yönetimi tarafından Kudüs'ü İsrail'in başkenti şeklinde tanımakta olan tek taraflı kararının sonrasında iyice gerilmiş durumdaki Amerika - Filistin ilişkileri, bu karar ile birlikte çok daha negatif bir seyir izlemekte.

New York Times'ın görüşme yaptığı eski ile yeni devletin yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin, Filistin'e yapmakta olduğu her türden yardımı durdurma kararının dahilinde, Filistin ile birlikte İsrail halklarını bir araya getirip ilişkileri geliştirmeyi hedeflemekte olduğu programlara ayırmakta olduğu fonları, birer birer durdurma kararı almış olduğunu ve ülkenin Filistinlilere yönelik olarak  son yardımlarıda sonlandıracak olduğunu ifade etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump yönetiminin, Filistin asıllı sivillere yönelik artık fon ayırmayı kabul etmemiş olduğu programların arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ile birlikte Çatışma Yönetimi ve de Yatıştırma Programı, Doğu ile Batı Kudüs'te yer alan çocukları bir araya getirmekte olan Kids4Peace (Barış amacıyla çocuklar) benzerindeki programların yer aldığı açık bir şekilde kaydedilmişti.

Yetkililer, yapılmış olan fon kesintileri sonrasında, yalnızca İsrailli Yahudi ile birlikte Arapların Amerika Birleşik Devletleri'nin yardımından faydalanabileceğinin de altını açık bir şekilde çizmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.