iPhone'lardaki büyük açık Türk araştırmacı tarafından bulundu

Geçmiş olduğumuz günlerde Apple şirketinin ürünlerini kullanan kullanıcılarının maruz kalmış olduğu güvenlik ihlallerine yeni bir tane daha eklenmiş oldu. Türk siber güvenlik araştırmacılarından biri olan Melih Sevim, kötü niyete sahip kişilerin iPhone kullananların telefonuna almış oldukları notlara erişmelerine izin vermekte olan çok önemli bir güvenlik açığını bulduğunu ileri sürdü.

iPhone'lardaki büyük açık Türk araştırmacı tarafından bulundu


Geçmiş olduğumuz günlerde Apple şirketinin ürünlerini kullanan kullanıcılarının maruz kalmış olduğu güvenlik ihlallerine yeni bir tane daha eklenmiş oldu. Türk siber güvenlik araştırmacılarından biri olan Melih Sevim, kötü niyete sahip kişilerin iPhone kullananların telefonuna almış oldukları notlara erişmelerine izin vermekte olan çok önemli bir güvenlik açığını bulduğunu ileri sürdü. Sevim'in iddialarına bakılır ise Apple şirketi, bu problemin üstünü kamuoyunu hiç bir şekilde bilgilendirmeden kapatmak için çalışmakta.

Geride bırakmış olduğumu senenin son dönemleri içerisinde ortaya çıkmış olan güvenlik açığı, rastgele  bir şekilde kullanıcıların notlarına erişebilme olanağını tanırken; belirli bireylerin iCloud hesabı ile ilişkilendirilmiş telefon numaralarını bilmekte olan kötü niyeti bulunan kişilere, o kullanıcıların bütün notlarını görüntüleyebilme imkanını da sağlamaktaydı.

2018 senesinin Kasım ayı içerisinde bu özel güvenlik açığını fark edip bir video çekmiş olan Melih Sevim, güvenlik açığını video ile beraber Apple şirketinin yetkililerine iletmiş oldu. Türk asıllı araştırmacı, sürecin daha sonrasını ise şu şekilde anlatmakta; ''Apple şirketi problemi kabul etti ve de bana teşekkür etti. Fakat problemi benim raporlamış olduğum tarihten dala önce belirlemiş olduklarını ve ilgili çalışmaların yapılmakta olduğunu söylediler.''

Apple şirketinin vermiş olduğu bu yanıt, Türk araştırmacının yazılımlar içerisinde tespit edilmekte olan açıkların firmalara rapor edilip ödüllendirilmiş olduğu ''Bug Bounty'' isimli programdan faydalanamayacak olduğu anlamına gelmekte. Apple şirketi  ile problemin çözüm aşaması içerisinde iletişimde bulunduğunu ifade eden Melih Sevim, problem çözüldükten sonrasında ise Apple şirketinin kendisiyle iletişimi kesmiş olduğunu belirtmekte.

Bu durum içerisinde Apple şirketinin bu problemi çözüp üstünü kapatmayı istediği yorumlarının yapılmasına neden olmakta. Yakın zaman içerisinde ortaya çıkmış olan FaceTime üzerindeki güvenlik açığının sonrasından ortaya çıkan bu gelişme, Apple şirketinin kullanıcılarının teknoloji devine bulunan güveninin sarsılmasına neden olmakta. Bu yeni  güvenlik açığı ile ilgili Apple cephesinden herhangi bir açıklama gelecek mi, bu durumu gelecek günlerde hep beraber görmüş olacağız. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.