Facebook'tan iPhone uygulama çözünürlüğüne özel güncelleme

Geçmiş olduğumuz günlerde sadece Facebook personelinin kullanmakta olduğu firma uygulamalarının bazılarının çalışmamakta olduğu rapor edilmiş ve personellerin bu problemi çözmek amacıyla çalışmış olduğu açıklanmıştı.

Facebook'tan iPhone uygulama çözünürlüğüne özel güncelleme


Geçmiş olduğumuz günlerde sadece Facebook personelinin kullanmakta olduğu firma uygulamalarının bazılarının çalışmamakta olduğu rapor edilmiş ve personellerin bu problemi çözmek amacıyla çalışmış olduğu açıklanmıştı. Firmanın çalışanları kendilerine ait uygulamalarını yeniden çalıştırmak amacıyla çaba gösterirken dün, Apple kullanıcılarının kullanmakta olduğu Facebook uygulamasına özel bir güncelleme paylaşıldı. 

iPhone Xs Max modeli ile birlikte iPhone XR modeli içerisinde Facebook uygulamasının ekran çözünürlüğünü düzenleyebilen yeni güncelleme ile beraber büyük ekrana sahip iPhone modelleri içerisindeki çözünürlük problemi de tamamen ortadan kalkmış bir durumda. Facebook platformu, daha öncesinde yeni boyutlarda gelen ekranlara özel 5.8 inç boyutuna sahip iPhone Xs modelindeki cihazın çözünürlüğünü tekrardan ölçeklendirmekteydi. 

Gelmiş olan güncelleme ile beraber Facebook platformunun uygulaması, 2.688 x 1.242 piksel çözünürlüğü bulunan iPhone Xs Max modeli ve 1.792 × 828 piksel çözünürlüğü bulunan iPhone XR modelinin ekranlarını çok daha verimli bir şekilde kullanıyor olacak. Bunun sayesinde ise Facebook kullanıcıları,  daha önceki duruma bakıldığında ekran üzerinde %10 oranında daha çok içerik görebiliyor olacak. 

Uygulamanın çözünürlüğünün tekrardan ayarlanması ile birlikte daha önceki sürüme bakıldığında metinlerde çok daha keskin bir biçimde görünüyor olacak. Güncelleme öte yandan, yeni iPad Pro modelinde Facebook uygulaması açık durumdayken kenarlarda ortaya çıkmakta bulunan siyah çerçeveyi de tamamen ortadan kaldırmış oluyor. Eğerki Facebook uygulamanıza güncelleme yapmadıysanız, App Store'a giriş yaparak uygulamayı hemen son sürüme güncelleyebilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.