Amerika'yı korku sarmış durumda

Ülkemizin Rusya'dan satın almış bulunduğu S-400 hava savunma sistemlerini bugün Sinop ili içerisinde test etmeye başlamasına Amerika Birleşik Devletleri'nden tepki gelmiş durumda.

Amerika'yı korku sarmış durumda


Ülkemizin Rusya'dan satın almış bulunduğu S-400 hava savunma sistemlerini bugün Sinop ili içerisinde test etmeye başlamasına Amerika Birleşik Devletleri'nden tepki gelmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılmış olan tehdit gibi açıklama üzerinde Türkiye'nin sistemi harekete geçirmesi durumda, güvenlik ilişkisi konusunda fazlasıyla ciddi sonuçlarının olacağına da yer verildi.

Türkiye hava savunma sistemlerini daha da fazla güçlendirebilmek amacıyla 2017 senesi içerisinde Rusyayla imzalamış olduğu 2 milyar 500 milyon dolar tutarındaki S-400  hava savunma sistemi anlaşmasının dahilinde S-400'ler geçmiş olduğumuz sene Türkiye'ye teslim edilmiş durumdaydı. Uzun bir zaman boyunca bekletilmiş olan S-400 hava savunma sistemleri ortalama üç hafta öncesinde test atışlarının yapılabilmesi amacıyla Sinop iline sevk edilmiş idi. Bugün füze atışıyla alakalı testleri yapılmış olan S-400 hava savunma sistemleriyle alakalı Amerika Birleşik Devletleri'nden tehditvari bir açıklama gelmiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yapılmış olan açıklama üzerinde, S-400 benzerindeki Rus askeri sistemlerinin satın alınma işlemlerinin hiç bir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi. Söz konusu bu açıklama içerisinde, Türkiye'yle güvenlik ilişkilerinin yönünden S-400 hava savunma sistemlerinin kullanılmaya başlamasının 'potansiyel  bir şekilde ciddi sonuçları'nın bulunacağı uyarısında bulunulmuş oldu .

Ülkemizin Rusya'dan satın almış olduğu S-400 hava savunma sistemlerini bugün Karadeniz Bölgesi içerisinde test etmiş idi. Sinop ili içerisinde çekilmiş olan bir video üzerinde füze ateşlendikten hemen sonrasında gökyüzünde dumanların görülmüş olduğu duyurusunda bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.