Ermenistan Ateşkesi ihlal ediyor

Ermenistan'da yer alan ordu, dün yapılmış olan insani ateşkesin hemen sonrasında Azerbaycan'a yeniden saldırıda bulundu.

Ermenistan Ateşkesi ihlal ediyor


Ermenistan'da yer alan ordu, dün yapılmış olan insani ateşkesin hemen sonrasında Azerbaycan'a yeniden saldırıda bulundu. Azerbaycan'ın Savunma Bakanlığı, Cebrayıl istikameti üzerinde saldırıda bulunmakta olan Ermenistan Ordusuna ait Su-25 tipindeki bir tane uçağının düşürülmüş olduğu duyurusunda bulundu. Geçmiş olduğumuz gün de Ermenistan ordusuna ait bir tane savaş uçağının düşürülmüş olduğu açıklaması yapılmıştı.

Azerbaycan ile birlikte Ermenistan'ın arasında geçmiş olduğumuz gün imzalanmış olan insani ateşkes, bugün yerel saat ile 00:00'ı gösterirken resmi bir şekilde yürürlüğe girmiş idi. Ermenistan ordusu yapmış olduğu söz konus ubu saldırıyla ateşkesi ikinci defa ihlal etmekteyken bölge üzerinde de son dakika gelişmesi yaşanmış oldu. Ermenistan'ın söz konusu saldırılarına yanıt vermiş olan Azerbaycan'ın ordusu Cebrayil bölgesi üzerinde Ermeni güçlerine ait bir tane Su-25 savaş uçağını daha düşürmüş oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yapmış olduğu özel bir açıklama üzerinde, Ermenistan'ın hava kuvvetlerine ait durumda bulunan ve Cebrayil bölgesinde yer alan mevzilere hava saldırısı gerçekleştiren Su-25 tipindeki bir saldırı uçağının düşürülmüş olduğu duyurusunda bulundu. Diğer taraftan bakanlık Azerbaycan Ordusu'nun 17 Ekim tarihi içerisinde de tekrar bir tane Su-25 tipindeki savaş uçağını düşürmüş olduğu açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca bir de, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yapmış olduğu en son açıklama üzerinde, Ermenistan'a ait olan bir tane insansız hava aracının da düşürülmüş olduğu belirtildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.