Amerika YPG'yi destekliyor

Jeffrey, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi içerisinde gerçekleşen Suriye toplantısından hemen önce gazetecilere özel açıklamalar gerçekleştirdi

Amerika YPG'yi destekliyor


Jeffrey, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi içerisinde gerçekleşen Suriye toplantısından hemen önce gazetecilere özel açıklamalar gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın, Suriye'nin doğu bölgesinde yer alan petrol sahalarını ''güvenceye almış oldukları'' şeklindeki açıklamasının uluslararasında yer alan yasal dayanağı konusunda bir soru yöneltilen Jeffrey açıklamasında; ''Bunun, tamamen yasal bir durumda olduğuna inanmaktayım.'' şeklinde bir cevap verdi.

Suriye'de yer alan Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin orda kalarak terör örgütlerinden biri olan DEAŞ'la mücadele konusunda ''en tutarlı bir durumdaki ortakları'' şeklinde nitelendirmeye devam ettiği terör örgütlerinden YPG ve PKK'nın omurgasını meydana getirdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'yla çalışmayı sürdüreceklerine de değinen Jeffrey sonrasında ise; ''Bizim açımızdan en önemli durumdaki husus petrolün DEAŞ ile birlikte öteki aktörlerin eline geçmesini engelleyebilmek. Yasadışı bir şekilde hiçbir şey yapmamaktayız.''' şeklindeki bir değerlendirme yapmış durumda..

Jeffrey açıklamasının devamında; ''SDG, tam dört seneden beri kontrol etmekte olduğu petrol sahaları üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Bizler ise Suriye stratejimizin  çok önemli bir parçası şeklinde buna yardım etmeyi sürdüreceğiz.'' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

İdlib içerisinde yer alan gelişmelerin de fazlasıyla endişe verici bir durumda bulunduğunu ifade eden Jeffrey açıklamasının devamında; ''Ülkenin tamamında çok hızlı bir şekilde ateşkese ihtiyacımız bulunuyor. Bunun ise ilk olarak İdlib kentinden başlaması gerekiyor.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler; #Suriye #abd #ypg

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.