Atlas Okyanusu'nu varil şeklindeki kapsülün içinde geçecek

Fransız asıllı maceraperestlerden biri olan  Jean-Jacques Savin, varil biçimine sahip turuncu bir kapsül ile Atlas Okyanusu'nu geçmek için hazırlanmakta.

Atlas Okyanusu'nu varil şeklindeki kapsülün içinde geçecek


Fransız asıllı maceraperestlerden biri olan  Jean-Jacques Savin, varil biçimine sahip turuncu bir kapsül ile Atlas Okyanusu'nu geçmek için hazırlanmakta. 71 yaşında bulunan Savin, okyanus akıntılarının sayesinde ilerlemeye çalışmış olacak.

İspanya'ya bağlı bulunan Kanarya Adaları'nda yer alan El Hierro'dan ayrılmış olan Savin, 3 ay kadar  çok kısa bir zaman içinde Karayipler'e ulaşabilmeyi ummakta. Savin'in kapsülü içerisinde bir tane yatakla birlikte mutfak ve de depo mevcut.

Fransız asıllı seyyah, Atlas Okyanusu'nu incelemekte olan deniz bilimcilerine yardımcı olabilmek amacıyla yolculuğu boyunca geçmiş olduğu yerlerde işaretler bırakmış olacak. Yolculuğuyla alakalı olarak bilgi vermiş olan Savin; ''Hava oldukça güzel. Bir metreye ulaşan dalgalar var ve de saatte 2 ila 3 kilometrelik bir hızla ilerlemekteyim. Şimdilik içinde yer aldığım kapsülüm fazlasıyla iyi. Pazar gününe kadarki süre içerisinde rüzgâr tahminleri de benim lehime'' ifadelerine yer verdi.

Eski bir tane askeri paraşütçü olduğu açıklanan Savin daha öncesinde park bekçiliğiyle birlikte pilotlukta yaptı.

Savin, reçine kaplanan kontrplaktan yapılan bu varilinin okyanus akıntıları yardımı ile yaklaşık 4.500 kilometrelik bir mesafe kat ederek Karayiplere ulaşabilmesini ummakta.

Savin açıklamasında, ''Belki de Barbados'a gidebilir ancak ben yine Martinique veyahut Guadaloupe benzerindeki bir Fransız adası olabilmesini tercih etmekteyim. Seyahat belgelerine de hiç bir şekilde gerek olmaz, varili de tekrar geri götürebilirim'' ifadelerine yer verdi.

Varil ise 3 metrelik bir uzunluğa sahip ve 2.10 metrelik bir genişlikte. İçerisinde yaklaşık  olarak 6 metrekarelik bir yaşam alanı mevcut. Varilin alt kısmında denize bakmakta bulunan bir pencere mevcut, Savin bu pencere ile altından geçmekte olan balıkları görebilmekte.

Savin'in deposu içerisinde de kaz ciğeriyle birlikte yeni seneye girerken içecek olduğu bir şişe Sauternes beyaz şarabı yer almakta. Öte yandan 14 Ocak tarihinde kutlayacak olduğu 72. yaş günü amacıyla da bir kırmızı şarap şişesi bulundurmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.