Bulgaristan'dan Amerika'ya tepki

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump, duyurusunu yapmış olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik  bir takım yaptırımları kapsamakta olan başkanlık kararnamesini resmen imzalamış durumda.

Bulgaristan'dan Amerika'ya tepki


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump, duyurusunu yapmış olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik  bir takım yaptırımları kapsamakta olan başkanlık kararnamesini resmen imzalamış durumda. Kararname içerisinde Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almakta bulunan herhangi bir yaptırım yer almazken, İçişleri Bakanı görevinde bulunan Süleyman Soylu ile birlikte Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar ve de  Enerji ile Tabi Kaynaklar Bakanı görevinde bulunan Fatih Dönmez'in yaptırım listesine alınması dikkatlerden kaçmadı. Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımla alakalı kararına da ilk tepki Bulgaristan Savunma Bakanından gelmiş oldu.

Bulgaristan'ın Ulusal Radyosu üzerinde bir konuşma gerçekleştiren Krasimir Karakaçanov açıklaması içerisinde; ''Bizler herhangi bir şekilde yaptırımlara başvuruda bulunmadan çözüm arayışında bulunmasının taraftarıyız, zira yaptırımlar sadece her şeyi zorlaştırmaktadır. Zira bu durum ise en fazla bizi etkilemekte, çünkü sığınmacılarla alakalı akın ilk önce Bulgaristan ile birlikte Yunanistan'a yönelmiş olacak'' ifadelerine yer verdi.


Bakan öte yandan; ''Yani aslında bizle ilgili olarak en iyi seçenek, yaptırımla ilgili bir istekte bulunmadan probleme barışçıl çözüm arayışında bulunmak, zira bu yanıt şeklinde, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tehdit etmiş olduğu her şeyi dışa çıkartabilir'' ifadelerine yer verdi.

Sığınmacı ile alakalı bir krizin çıkması halinde Bulgaristan'ın hiç bir şekilde susmayacak olduğu şeklinde bir uyarıda bulunmuş olan Karakaçanov, Avrupa ülkelerinin bu konuyla alakalı olarak çok sık bir şekilde yavaş davranmakta olduğundan da yakındı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.