Çekya silah satışını durdurduğunu açıkladı

Avrupa ülkelerinden biri olan Çekya'nın İçişleri Bakanı görevinde bulunan Jan Hamácek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Suriye'nin kuzey bölgesinde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye Cumhuriyetine silah ihracatının durdurulmuş olduğu konusunda bir açıklama yaptı.

Çekya silah satışını durdurduğunu açıkladı


Avrupa ülkelerinden biri olan Çekya'nın İçişleri Bakanı görevinde bulunan Jan Hamácek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Suriye'nin kuzey bölgesinde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye Cumhuriyetine silah ihracatının durdurulmuş olduğu konusunda bir açıklama yaptı. Bu söz konusu karardan sonra Avrupa Birliği ülkeleri arasından Türkiye'ye silah yaptırımı uygulayacak olduğu konusunda duyuru yapan ülkelerin sayısı da 6 taneye çıktı.


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile alakalı yankılar uluslararası medyadaki yerini korumayı sürdürürken, Çekya ise  skandal yaratacak bir karar açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  Suriye'nin kuzey bölgesinde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye'ye karşı bütün silah ihracatının askıya alınmış olduğu ifade edildi.

Çekya'nın İçişleri Bakanı görevinde bulunan Jan Hamáce Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Türkiye Cumhuriyeti'ne askeri araçlarla gereçlerin ihracat lisansını askıya almış durumdayız.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Almanya'nın yanı sıra Fransa, Finlandiya, Norveç ve de Hollanda gibi ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik silah olarak gerçekleştirilen ihracatını askıya alacak olduğu konusunda açıklamalar yapmış, İspanya da ''Suriye içerisinde mevcut durumda yer alan gerilimin tırmanmaya başlaması halinde'' Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yer alan Patriot hava savunma sistemlerini geri çekecek olduğu konusunda bir duyuru yapmıştı. Çekya ülkesinin de silah satışını askıya alacak olduğunu açıklamış olmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne silah satışını durduracak olduğu konusunda açıklamalarda bulunan ülkelerin sayısı da 6 taneye çıkmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.