Microsoft şirketinden katlanabilir özelliğe sahip bilgisayar

Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Microsoft şirketinin katlanabilir özelliğe sahip cihazıyla alakalı pek çok söylenti ortaya çıkmış idi. Bu ayın başlarına doğru ise firmanın cihazı firma içinde göstermiş olduğu ifade edilmişti.

Microsoft şirketinden katlanabilir özelliğe sahip bilgisayar


Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Microsoft şirketinin katlanabilir özelliğe sahip cihazıyla alakalı pek çok söylenti ortaya çıkmış idi. Bu ayın başlarına doğru ise firmanın cihazı firma içinde göstermiş olduğu ifade edilmişti. Forbes'un kaynaklarından biri olan IHS Markit'e bakılır ise Microsoft şirketinin bilgisayarıyla alakalı yeni bilgiler de ortaya çıkmış bir durumda.

Elde edilmiş olan bilgilere bakılır ise 9 inç büyüklüğünde 4:3 en  ve boy oranına sahip, Lenovo şirketinin katlanabilir  özelliğe sahip PC'sine benzeyen bir cihaz bizleri beklemekte. Intel şirketinin 10 nmlik Lakefield işlemcisini kullanacak olduğu ifade edilen bu cihaz, aynı zaman içerisinde LTE veyahut 5G teknolojilerini destekleyecek olabilir. Cihazın içinde Windows Core OS işletim sistemini barındıracak olduğu da söylenenlerin arasında yer alıyor.

Haberdeki en önemli bölümlerinden bir tanesi de cihazın içinde Android işletim sisteminin uygulamalarını çalıştıracak olduğu bilgisi olarak öne çıkıyor. Aslına baktığımızda Windows cihazlar üzerinde Android işletim sistemi  uygulamaların kullanılacak olması çok daha yeni bir fikir olarak karşımıza çıkmıyor ve Windows 10 işletim sisteminin  geliştirme sürecini takip etmiş olanlar Project Astoria adına aşina bir durumdadır. Bu söz konusu strateji de bir zaman sonra iptal edilmiş olsa da son Windows 10  işletim sistemi yapımları, içinde Linux kernelin tam bir  sürümünü barındırmakta.

Cihazla alakalı çıkış tarihine yönelik bir bilgiye bakmış olduğumuzda ise Forbes ile birlikte Windows Central'ın 2020 senesinin ilk yarısı konusunda hemfikir olduklarını da ifade edebiliriz. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.