Fransa içerisinde operasyon başladı

Fransa'da yer alan Strazburg kenti içerisinde, Noel pazarını hedef almış olan saldırının failini yakalama konusundaki çalışmalar dahilinde polis  bir operasyon gerçekleştirdi.

Fransa içerisinde operasyon başladı


Fransa'da yer alan Strazburg kenti içerisinde, Noel pazarını hedef almış olan saldırının failini yakalama konusundaki çalışmalar dahilinde polis  bir operasyon gerçekleştirdi.

3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 13 kişinin yaralanmış olduğu saldırının faili olduğu  konusunda değerlendirme yapılan 29 yaşında bulunan Cherif Chekkat'ın yakalanabilmesine yönelik operasyon  dahilinde semt içerisinde arama yapılmakta. Operasyonun ise, polis ekiplerinin saldırganın çevre binalar içerisinde olabileceğine yönelik  varsayımı üstüne düzenlemiş olduğu belirtilmekte.

Diğer taraftan, operasyon halen sürerken Fransızlar, polis ekiplerinin çalışmalarına  zarar vermemek amacıyla ''Neudorf'' isimli etiketle kedi fotoğrafları paylaşmaya başlamış oldu. Bu  paylaşımlar ile birlikte, polis ekiplerinin yeri gibi hassas durumdaki bilgilerin saldırganın eline geçebilmesinin  önlenmesinin amaçlanmakta olduğu da açık bir şekilde ifade edildi. Bu esnada, şüpheliye ait kişinin kız kardeşinin  ise bugün başkent Paris içerisinde gözaltına  alınmış olduğu da açıklandı.

Strazburg'da yer alan en önemli meydanlar içerisindeki Place Kleber'de kurulmuş olan Noel  pazarına  çok yakın bir bölgede salı akşamında silah sesleri duyulmaya başlanmıştı. Saldırganın ise saldırıdan  hemen sonra kaçmış olduğu belirtilmişti. Paris'te savcı görevinde bulunan Remy Heitz, saldırı esnasında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini,  6 tanesi ağır 12 kişinin yaralanmış olduğunu açıkça kaydetmişti. Saldırganın ise polis takibinde bulunan 29 yaşındaki Cherif Chekkat olduğu konusunda  açıklamalar yapan Heitz, şüphelinin daha öncesinde hırsızlık ve de tecavüz suçlarından ötürü Fransa ile birlikte Almanya ve de İsviçre'de mahkemenin tarafından 27 defa zalandırılmış olduğunu ifade etmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.