Gerilim alevleniyor, Kuzey Kore'nin tehditleri sonrasında Japonya, ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat!

Kuzey Kore'nin son dönemde ard arda gerçekleştirdiği silah testleri sonrasında üç ülkeden ortak tatbikat hamlesi geldi. ABD, Güney Kore ve Japonya tarafından gerçekleştirilen ortak tatbikat, Kuzey Kore'ye gözdağı olarak yorumlandı.

Gerilim alevleniyor, Kuzey Kore'nin tehditleri sonrasında Japonya, ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat!

Dünya ülkelerini tehdit etmekten geri kalmayan ve son dönemde geliştirdiği silahlarla birlikte tatbikatlarını aralıksız olarak sürdüren Kuzey Kore'de son haftalarda yapılan silah tatbikatı sonrasında bir tatbikatta Kuzey Kore'nin düşman olarak adlandırdığı ülkelerden geldi. 

ABD, Güney Kore ve Japonya gerçekleştirdikleri üçlü tatbikatla birlikte savunma hamlesi yaptı, olası bir savaş durumuna hazırlık olarak savunma tatbikatında bulunan üç ülkeden biri olan Güney Kore'nin Savunma Bakanı gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili bilgi verdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada üç ülke tarafından gerçekleştirilen üçlü tatbikatla birlikte Kuzey Kore'ye caydırıcılığın amaçlandığı ve tatbikatın Jeju Adası yakınlarında gerçekleştirildiği aktarıldı. 

ABD'ye ait nükleer enerjili Nimitz uçak gemisinin katılımasıyla yapılan tatbikatın, denizaltından fırlatılan balistik füzeler ve diğer su altı güvenlik tehditlerine karşı koyma yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediği aktarılırken, 2 gün sürecek olan tatbikatta düşman denizaltılarını takip ve izleme senaryolarının işleneceği öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda ise kameralar karşısına geçen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un dünyaya meydan okuyarak "su altı patlaması yoluyla büyük ölçekli bir radyoaktif tsunamiyi tetikleyerek düşmanın donanmasını ve ana limanlarını yok etmek" için geliştirdikleri silahı tanıtmıştı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.