Güvenliğin arttırılacağını açıkladılar

Meksika içerisinde kontrollerin yetersiz bir durumda bulunduğu 68 tane sınır geçiş  noktası üzerinde güvenliğin arttırılacak olduğu ifade edildi.

Güvenliğin arttırılacağını açıkladılar


Meksika içerisinde kontrollerin yetersiz bir durumda bulunduğu 68 tane sınır geçiş  noktası üzerinde güvenliğin arttırılacak olduğu ifade edildi.

Devlet Başkanı görevinde bulunan  Andres Manuel Lopez Obrador, yapmış olduğu açıklama içerisinde,  ülkenin güney sınırında yer alan düzinelerce geçiş noktası üzerinde kontrollerin çok fazla yetersiz  durumda bulunduğunu ve yetkililerin yasa dışı  bir şekilde göçmen akışının önüne geçebilmek amacıyla bu  noktalar üzerinde kontrollerle birlikte güvenlik önlemlerini arttıracak olduğunu ifade etti.

Kontrollerin çok daha gevşek bir durumda bulunduğu 68  tane sınır geçiş noktasını tespit etmiş olduklarını  ifade eden Lopez Obrador bu durumla alakalı olarak düzeltme sözü vermiş durumda. Dışişleri Bakanı görevinde bulunan  Marcelo Ebrard, Ulusal Muhafız Teşkilatına bağlı  birliklerinin yanında 825  tane göçmenlik danışmanıyla birlikte 200 tane de sosyal yardım yetkilisinin  salı gününde güney sınırı üzerinde görevlendirilmeye hazır bir vaziyette olacağını ifade etti.

Bakan  görevinde bulunan Ebrard öte yandan, Birleşmiş Milletleri ile birlikte uluslararası toplumu,  Meksika'ya gerçekleştirilen göçleri kontrol altına alabilme ve insan kaçakçılığı ile mücadele konusunda da yardımcı  olmak için çağırdı. 
Ebrard, geçtiğimiz hafta içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan yetkililerle gerçekleştirilen görüşmeler esnasında  6.000 tane ulusal muhafızın Guatemala sınırına konuşlandırılacak olduğunu ifade etmiş olduklarını da  belirtmişti. 

Lopez Obrador'ın, ülkede federal emniyetinin yerine kurmuş olduğu  Ulusal Muhafız Teşkilatı, federal polislerle birlikte askeri inzibat personellerinden  oluşmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.