Irak'taki protestolar devam ediyor

Komşu ülkede ekim ayı başlamış olan hükümet karşıtı protestolar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Irak'taki protestolar devam ediyor


Komşu ülkede ekim ayı başlamış olan hükümet karşıtı protestolar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Başkent olan Bağdat bölgesinde korumalı bir durumda bulunan Yeşil Bölge'ye ulaşım sağlayan Ahrar köprüsü ile birlikte Sinek körüsü ve Şüheda köprüsünde tekrar çatışma çıkmış durumda. Irak'ın Dışişleri Bakanlığında sözcü görevinde bulunan Albay Halit el-Mehna, Bağdat içerisinde yer alan Tayaran bölgesi ile birlikte Tahrir bölgesi, Hellani bölgesi ve Risafa bölgesinde güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından 3 tane sivilin yaşamını yitirdiğini ve 37  tane güvenlik mensubunun ise yaralanmış olduğunu ifde etti. Güneyde yer alan Nasiriye kenti içerisinde de benzeyen görüntüler yaşanmış bir durumda. Kent içerisindeki Zeytin Köprüsü'nü kapatmış olan protestocuları dağıtabilmek amacıyla sert müdahaleler gerçekleştiren güvenlik güçlerinin ateş açmasından dolayı 4 kişi yaşamını yitirmiş oldu.


Onlarca sayıdaki insanın yaralanmış olduğu olayları cep telefonunu kullanarak kayıt altına alan aktivistler ülkenin başbakanı görevinde buluna nAdil Abdülmehdi'yi protesto gerçekleştirenleri öldürmekle suçlamış oldu. Ülkenin güney bölgesinde yer alan petrol zengini Basra kenti içerisinde de protestocular bu sabah saatlerinde, caddelere çıktı ve lastikler yakıp petrol sahalarının yanı sıra Um Kasr limanına ulaşım sağlanan yolları trafiğe kapattı..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.