İran'da ölümler sürüyor

Bugüne dek tam olarak 237 insanın koronavirüsten yaşamını yitirmiş olduğu İran'da hastalığın ortaya çıkma belirtileri göstermesinden bu zamana kadar yaşamını yitiren sayısının %5'lik kısmını doktor ile birlikte hemşireler oluşturmuş durumda.

İran'da ölümler sürüyor


Bugüne dek tam olarak 237 insanın koronavirüsten yaşamını yitirmiş olduğu İran'da hastalığın ortaya çıkma belirtileri göstermesinden bu zamana kadar yaşamını yitiren sayısının %5'lik kısmını doktor ile birlikte hemşireler oluşturmuş durumda. Bütün dünya koronavirüsle mücadele etmenin yöntemini bulmaya gayret etmekteyken sağlık personelleri de hastalara müdahale ettiği esnada yaşamlarını yitiriyor.

İranda yer alan medyaya bakılırsa, Kovid-19 ile alakalı vakaların en fazla görülmekte olduğu Gilan kentinde 3 kişi, Mazenderan kentinde 2 kişi ve ayrıca Reşt ile birlikte Bender Abbas, Astara ve de  İsfahan'da birer tane doktor yaşamını yitirirken, Reşt kentinde 2 tane hemşirenin yanı sıra Tahran kenti ile birlikte Lahican kentinde de birer  tane hemşire koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Eski Devrim Muhafızlarının komutanları arasında yer alan Ferzad Tazari ve ayrıca Ulusal Birlik ile İşbirliği Partisinin Genel Sekreteri  görevinde bulunan Muhammed Rıza Rahçemeni'nin de koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirmiş oldukları açıklaması yapılmıştı. Kovid-19 isimli virüs, İran içerisinde ilk önce 19 Şubat tarihinde Kum kenti içerisinde tespit edilmiş oldu. Hemen sonrasında ise ilk sırada başkent Tahran olmak üzre hızlı bir şekilde ülkenin hepsine yayıldı. Şu zamana dek arasında üst düzey isimlerin de yer aldığı 237 insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.