Ali Babacan'ın yeni partisinde şaşırtan bir isim

AK Parti'den istifasını açıklayan eski Başbakan Yardımcısı görevini yürütmüş Ali Babacan'ın yeni partisiyle alakalı resmi kuruluş dilekçesi de bugün İçişleri Bakanlığı'na verilmiş oldu.

Ali Babacan'ın yeni partisinde şaşırtan bir isim


AK Parti'den istifasını açıklayan eski Başbakan Yardımcısı görevini yürütmüş Ali Babacan'ın yeni partisiyle alakalı resmi kuruluş dilekçesi de bugün İçişleri Bakanlığı'na verilmiş oldu. Ali Babacan'ın öncülüğüyle birlikte İçişleri Bakanlığı'na başvurusu gerçekleştirilen söz konusu bu yeni partinin kurucular kuruluyla alakalı liste de 90 kişiden meydana geldi.

Kamuoyuna da sızmış olan belgeler üzerinde dikkatleri çeken isimler bulundu. Kurucuların arasında eski Denizli Valisi olarak tanınan Hasan Canpolat, Petrol-İş eski Genel Başkanı görevini yürütmüş olan Ali Ufuk Yaşar, eski TÜİK Başkanı görevindeki Birol Aydemir, eski Münih Büyükelçisi  görevindeki Abdurrahman Bilgiç, eski Milletvekili olarak tanınan Dengir Mir Fırat'ın kızı  olan Münevver Helün Fırat ve AK Parti'nin Batman eski milletvekili görevini yürüten avukat Mehmet Emin Ekmen de dikkatleri çekmeyi başaran isimlerdendi. Bir müddettir siyasete ara verme kararı alan Ekmen, Babacan'ın yeni partisi ile birlikte birlikte siyasete geri dönüş gerçekleştirmiş oldu.

Mehmet Emin Ekmen, 15 Mayıs 1975 senesinde Batman ilinde dünyaya geldi. Babasının ismi Hüseyin, annesinin ismi ise Fatma'dır. Avukat olarak tanınmaktadır; Dicle Üniversitesinin Hukuk Fakültesi'ni bitirmeyi başardı. Yüksek lisansını da aynı üniversitede yer alan Sosyal Bilimler Enstitüsü  içerisinde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı'nda bitirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.