İran'ın yargısı Instagram'ı kapatmak için karar aldı

İran'ın yargısı, sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a erişim konusunda engel getirme kararı alınmış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

İran'ın yargısı Instagram'ı kapatmak için karar aldı


İran'ın yargısı, sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a erişim konusunda engel getirme kararı alınmış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

İran'da Başsavcı Yardımcısı görevinde bulunan Cevad Cavidniya, yargının Instagram platformuna erişim engeli kararı almış olduğunu fakat halen uygulanmadığını ifade etti.  Cavidniya ayrıca hükümetin bahsi geçen bu platformun içeriğini akıllı filtreleme kullanıp kısıtlama sözü vermiş olduğunu fakat yüksek maliyetlere karşın sonuç alınamamış olduğunu da belirtti.

Başsavcı Yardımcısı görevinde bulunan Cavidniya; ''Şu an içerisinde bu platforma erişim engeli getirebilmek amacıyla gerekli bir yargı kararı bulunmakta. Siber Alem Yüksek Konseyi'nin büyük bir kısmının görüşü de bu platformun kapatılacak olması şeklinde.'' ifadelerine yer verdi.

Siber Alem Yüksek Konseyi'nin mevcut durumdaki yönetmeliğine bakılır ise, ülke içerisinde Instagram'a özel tahsis edilmiş olan internet trafik hacminin aşılmış olduğunu ve Instagram platformunun ülkesi içerisinde faaliyet göstermesi amacıyla hükümet tarafından verilmesi gerekli izinlerin çıkartılamadığını ifade eden Cavidniya, şu ifadeleri söyledi; ''Konseyin yönetmeliğine riayet edilmediğinden dolayı yargı tek taraflı  bir şekilde adım atabilir fakat bu alanda ortak bir anlayışın oluşabilmesini de beklemekteyiz. Beklemenin yararının olmadığını gördüğümüz zamansa İran Başsavcılığı gerekli  durumdaki adımı atmış olacaktır.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İran içerisinde Facebook ile Twitter benzerindeki sosyal paylaşım sitelerinin kullanılması tamamen yasak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.