İran yeni bir açıklama daha yaptı

Bölge içerisinde çok sıcak dakikalar yaşanmaya devam ederken dün  söz konus ubu operasyona karşı çıktığını duyuran İran'dan  çok daha yeni bir açıklama gelmiş oldu.

İran yeni bir açıklama daha yaptı


Bölge içerisinde çok sıcak dakikalar yaşanmaya devam ederken dün  söz konus ubu operasyona karşı çıktığını duyuran İran'dan  çok daha yeni bir açıklama gelmiş oldu. İran'ın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Hasan Ruhani açıklamasında; ''Türkiye, güney sınırlarında yer alan endişeleri hususunda her türden hakka sahip'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Cevad Zarif, Türkiye içerisindeki mevkidaşı olan Mevlüt Çavuşoğlu'yla yapmış olduğu özel bir telefon görüşmesi esnasında, Türkiye'nin Fırat'ın doğu bölgesine yönelik olarak olası askeri operasyonunu açık bir şekilde ele almış idi. Zarif, söz konusu bu görüşme esnasında askeri operasyona karşı olduklarını ifade ederek, Suriye'nin toprak bütünlüğüyle birlikte ulusal  durumda bulunan egemenliğine bir saygı, terörle mücadeleyle birlikte bu ülke içerisinde istikrar ve de  güvenliğin sağlanabilmesinin gereğinine vurgu yapmıştı.

İran'ın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Hasan Ruhani da bugün içerisinde yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Türkiye, güney sınır bölgesinde yer alan endişelerinde  tamamen haklı. Bu söz konusu endişeleri giderebilmek amacıyla doğru bir yolun uygulanmasının gerektiğine inancımız tam. Amerika Birleşik Devletleri'nin askerleri bölgeyi hızlı bir şekilde terk etmeli, Suriyeli Kürtler ise bundan böyle Suriye Ordusu'nu desteklemeye başlamalı'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.