Sınır bölgesinde sıcak saatler yaşanıyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan terör örgütlerini bertaraf edebilmek amacıyla hazırlığını yapmayı sürdürdüğü ve ayrıca ''Barış Pınarı Operasyonu'' ismini vermiş olduğu Fırat'ın doğu bölgesi operasyonuyla ilgili olarak Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı içerisine de savaş uçakları takviyesi yapılmaya başlanmış bir durumda

Sınır bölgesinde sıcak saatler yaşanıyor


Türkiye'nin Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan terör örgütlerini bertaraf edebilmek amacıyla hazırlığını yapmayı sürdürdüğü ve ayrıca ''Barış Pınarı Operasyonu'' ismini vermiş olduğu Fırat'ın doğu bölgesi operasyonuyla ilgili olarak Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı içerisine de savaş uçakları takviyesi yapılmaya başlanmış bir durumda. Savaş uçakları Diyarbakır ilinde yer alan filolara katılım sağlarken, üs komutanlığı içerisinde mevcut durumdaki tüm izinlerin kaldırılmış olduğu ve her an harekete geçme konusunda bir alarm verilmiş olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı görevinde buluna nRecep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizi sürekli olarak tehdit etmekte olan Suriye'nin kuzey bölgesinde yer alan terör örgütlerine yönelik olarak özel bir operasyon sinyali vermiş olmasının sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığının ise Ortadoğ Bölgesine en yakın da yer alan hava üssü olarak bilinen Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı üzerine çok hareketli anlar yaşanmaya başlamış bir durumda.

Hava üssü içerisinde turuncu bir alarm verilmiş durumdayken, 2. bir emre kadar ise mevcut durumdaki tüm izinlerin kaldırılmış olduğu ifade edildi. Pilotların  ise her an içerisinde harekete geçebilecek bir biçimde hazır oldukları hava üssüne Balıkesir ile birlikte Amasya Merzifon ilçesinden 10 tane daha takviye savaş uçağı yollandığı açıklaması yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutları ile birlikte bölgesi üzerinde güvenlik ve de  istikrarı sağlayabilmek, teröristleri etkisiz bir duruma getirmek maksadıyla başarıyla yürütülmüş olan Fırat Kalkanı ile beraber Zeytin Dalı harekatlarının hemen sonrasında Fırat'ın doğu bölgesine yönelik yeni bir harekatla ilgili olarakta hazırlıklar tamamlanmış bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.