Japonya'da meydana gelen depremde tsunami beklentisi var

Ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Tsuruoka'nın yakın bir mevkisinde 6.4 büyüklüğüne sahip bir sarsıntı gerçekleşti.

Japonya'da meydana gelen depremde tsunami beklentisi var


Ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Tsuruoka'nın yakın bir mevkisinde 6.4 büyüklüğüne sahip bir sarsıntı gerçekleşti. Japon Meteoroloji Ajansı ise tsunamiyle alakalı bir uyarı verdi, görgü tanıkları ise daha şimdiden alışılmadık bir takım dalgalar görmekte olduklarını söylüyor.

Japonya'nın kuzey bölgesinde 6.4 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ile birlikte Avrupa - Akdeniz Sismoloji Merkezi söz konusu bu sarsıntının büyüklüğünü ise 6.5 ile birlikte 6.6 şeklinde verdi, daha sonrasında ise güncelleme yaptı.

Meydana gelen bu depremin merkez üssüne en yakın durumda bulunan Japon yerleşim bölgesi, ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Tsuruoka. Tsuruoka isimli yerleşim merkezinin depremin merkezine karşı olan uzaklığı 33 kilometre kadar.

Depremin büyüklüğüyle ilgili olarak 6.8 şeklinde duyuru yapan Japon Meteoroloji Ajansı da, ülkenin kuzey kıyılarıyla alakalı olarak tsunami uyarısı yaptı. Tsunami olursa dalgalarının 1 metreyi bulabilecek olduğu da ifade edilmekte.

Görgü tanıkları ise daha  şimdiden okyanus kıyısı içerisinde alışılmadık  bir takım dalgalar görmüş olduklarını ifade ediyor.

Japonya, yeryüzünde yer alan en büyük su kütlelerinden Pasifik Okyanusu'nu boydan boya kat etmiş bulunan Pasifik Ateş Çemberi fay hattının hemen üstünde yer almakta. Dünya üzerinde en çok depremin  gerçekleştiği hat olarak öne çıkan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zaman içerisinde onlarca  sayıdaki aktif durumdaki volkana da ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.