Eğitimle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı

Milli Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Ziya Selçuk, eğitim ile alakalı her ay yeni bir  tane projenin duyurulacak olduğunu ifade etti.

Eğitimle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı


Milli Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Ziya Selçuk, eğitim ile alakalı her ay yeni bir  tane projenin duyurulacak olduğunu ifade etti. Kanal 7 içerisinde yayınlanmakta olan '‘Başkent Kulisi’' isimli programa katılım gerçekleştiren Bakan görevindeki  Selçuk’un öne çıkmış olan açıklamaları  ise özetle şu şekilde;

''Mesleki ile birlikte teknik eğitim kurumları içerisinden mezun olabilen öğrencilerin %8’lik kısmı kendi alanları içerisinde çalışmakta. Bundan sonra mesleki ile teknik liseler içerisinde 9. sınıf itibariyle öğrenciler sektör ile bir araya getirilecek. Eskiden ilk önce teorik dersler sonrasında ise sektörel dersler bulunmaktaydı. Bunu ise artık  değiştireceğiz. Dersler sektörlerin öğrencilerinden beklemekte olduğu becerilere göre değişiklik gösteriyor.

Aselsan ile birlikte TAİ ve turizm sektörü benzerindeki pek çok kurumla gerçekleştirilen işbirlikleriyle beraber iş garantisi olan yüzlerce lise açılmış olacak. Bu liseler içerisindeki çocuklarımız  ise sektörün onlardan beklemekte olduğu becerileri kazanmış olacak. Türkiye ile birlikte dünya üzerindeki iktisadi yaşam dikkate alınıyor olacak. Bu liseler ise  sabit bir müfredat içerisinde bulunmayacak. Misal bilişim sektörü içerisinde her sene çok büyük değişimler olmakta. Buna bakılarak müfredatlar da güncellenmiş olacak.

İyi bir  tane eğitim bakanı yalnızca bugün için değil, gelecek seneler için de çalışmaktadır. Her ay daha yeni, somut  haldeki büyük bir projeyi açıklamış olacak. Mart ile birlikte nisan ve mayıs. Öğrenci ile birlikte velilerimizi  ise herhangi bir sürprizle karşı karşıya bırakmamış olacağız. Kazanılmış olan hakları da tamamen koruyacağız. Müfredatın değişecek olması kendi başına çok fazla etkili bir durumda değil. Misal elinizde fazlasıyla iyi bir metin olarak öne çıkan Hamlet olabilir. Pekala, bunu oynayacak olan kişiler kimler? İşte müfredatta bu şekilde bir şey. Türkiye içerisinde ilk kez müfredat değişimi olmadan önce öğretmenlerin eğitimlerini bitireceğiz. Sonrasında da öteki altyapı hazırlıkları ve ders kitapları benzerindeki çalışmalar gelmiş olacak.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.