O yol geçici bir şekilde trafiğe kapandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Haseke ili içerisinde terör örgütlerinden YPG / PKK işgali altındaki Malikiye ile Mabede beldelerinin arasında yer alan Tel Fakhar köyüne yakın bir Rus konvoyunun geçiş gerçekleştirmesine izin vermemesinden dolayı M4 kara yolu, geçişlere geçici bir şekilde kapatılmış durumda.

O yol geçici bir şekilde trafiğe kapandı



Amerika Birleşik Devletleri'nin, Haseke ili içerisinde terör örgütlerinden YPG / PKK işgali altındaki Malikiye ile Mabede beldelerinin arasında yer alan Tel Fakhar köyüne yakın bir Rus konvoyunun geçiş gerçekleştirmesine izin vermemesinden dolayı M4 kara yolu, geçişlere geçici bir şekilde kapatılmış durumda. Bahsi geçen bu yol, Haseke ilinin Kamışlı ilçesiyle Tel Temr beldesi arasında yer alan ulaşımı da sağlamakta.

Güvenilir bir durumdaki saha kaynaklarından almış olduğu bilgiye bakılırsa, Rus orduları 15 Ocak tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin hava üssünün bulunduğu Rümeylan petrol sahasının yakınında askeri nokta inşa etmek maksadıyla bir tane konvoy yollamıştı. Ortalama bir şekilde altmış tane arabadan meydana gelen Rus askeri konvoyu, Barış Pınarı Harekatı bölgesinin güneydoğu bölgesinin uç kısmına komşu Tel Temr Üssü üzerinden hareket etmiş durumdaydı.

Fakat Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklediği terör örgütlerinden YPG / PKK, Rus askeri konvoyunun yolunu Kamışlı ilçe merkezi içerisinde kesip, bölgeye ulaşım sağlamalarını engellemişti. Bunun hemen sonrasında konvoy yolunu değiştirip, Malikiye ilçesinde yer alan Rümeylan beldesine gitmenin yerine, Esed rejiminin kontrolü altında yer alan Kamışlı Havaalanı'na yönelme kararı almıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.