Patriot ile alakalı 2. defa gelecekler

Amerikalı heyet, 15 ila 16 Ocak tarihleri içerisinde Türkiye’ye gelecek.

Patriot ile alakalı 2. defa gelecekler


Amerikalı heyet, 15 ila 16 Ocak tarihleri içerisinde Türkiye’ye gelecek.

 Amerika Birleşik Devletleri'nin heyetinin 15 ila 16 Ocak tarihi içerisinde Patriot müzakereleri konusunda Türkiye'ye gelecek olduğu resmi bir şekilde duyuruldu.

Bugün özel bir televizyon kanalındaki canlı yayınına katılım gerçekleştiren Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde Patriotların, Rusya ile üstünde anlaşma gerçekleştirlen S-400 hava savunması sisteminin yerini hiç bir şekilde alamayacak olduğunu da ifade etmişti. 

Çavuşoğlu açıklaması içerisinde; ''Bizim şu sıralarda buna ihtiyacımız mevcut. İlerleyen dönemler içerisinde Patriot alımı da  gerçekleştirebiliriz, eğerki şartları uyar ise. Zamanlaması ile birlikte ortak bir şekilde üretim, teknoloji konusunda transfer,  kredi konusundaki olanakları, bunların tamamı uygun bir durumda olur ise. Bir ticaret yapmaktasınız. Ancak  ticaret içerisinde; ''öteki anlaşmayı iptal et benden al'' şeklindeki şartı Türkiye hiç bir şekilde kabul etmez.'' ifadeleri ile açık olarak konuşmuştu.

Türkiye'nin Rusya üzerinden S-400 füzelerini almasına yönelik tamamlanmış bir  anlaşmanın söz konusu bir durumda olduğuna da dikkati çekmiş olan Çavuşoğlu konuşmasının devamında ise; ''Rusya ile aramızda zaten S-400 füzeleri ile ilgili anlaşma olmuş ve bitmiş bir anlaşmadır. Bu anlaşmaya ise kimsenin bir şey söylemek içindede hakkı  bulunmamaktadır'' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.