Rus istihbaratından açıklama geldi

Esad rejimi tarafından İdlib kenti içerisinde sivillerin yanı sıra Türk askerlerine saldırıda bulunulmasının hemen sonrasında Türk ordusunun tarafından Esad'in güçlerine karşı başlatılmış olan harekat üzerinde rejim ordusu çok büyük kayıplar vermiş durumdaydı.

Rus istihbaratından açıklama geldi


Esad rejimi tarafından İdlib kenti içerisinde sivillerin yanı sıra Türk askerlerine saldırıda bulunulmasının hemen sonrasında Türk ordusunun tarafından Esad'in güçlerine karşı başlatılmış olan harekat üzerinde rejim ordusu çok büyük kayıplar vermiş durumdaydı. Türk ordusunun özel güçleri tarafından Esad güçlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında en büyük başarıyı da Türk yapımı olarak öne çıkan SİHA'lar elde etmiş oldu. Dünya basın kanallarının tamamında Türk SİHA'larının Suriye'de yer alan başarısı konuşulmaktayken Esad rejiminin, SİHA'lara karşı çok daha ilginç bir yöntem kullanmaya başlamış olduğu ortaya çıkmıştı.

Rus istihbaratı aracılığıyla verilmiş olduğu ileri sürülen bilgilere bakılırsa, Esad rejiminin Türk SİHA'larını yanıltabilmek amacıyla Rus yapımı  olarak öne çıkan Pantsir kısa ve de  orta menzilli bir şekilde karadan havaya füze ile birlikte uçaksavar topçu sistemine benzeyen bir sistem kullanmakta olduğu ortaya çıkmış durumda.

SİHA'ların Pantsir üstünde etkili  bir durumda olmasının sonrasında Esad rejimine bağlı askerlerin, Pantsir hava savunma sistemlerine benzeyen bir sistem yaparak değişik noktalara yerleştirmiş oldu. SİHA'ların yanıltılıp yanlış hedeflerin vurulması amaçlanmaktayken SİHA'ların rejim bünyesinde yer alan askerlerin planlarını tekrar bozmuş olduğu bilgisine ulaşıldı. Bahsi geçen olay Rusya'da sosyal medya üzerinde kısa zamanda yayılmış durumdayken Türk SİHA'ları tekrardan Rusya üzerinde en önemli gündem hususlarından biri olmuş duruma.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.